Lifestyle

Djelatnici Inspektorata obrane proveli kondicijsku hodnju na Velebitu i Udbini

Djelatnici Inspektorata obrane proveli su u četvrtak i petak, 10. i 11. listopada 2019. godine kondicijsku hodnju na Velebitu (Sveti Rok – Mali Alan – Obrovac) te Udbini (Središte za razvoj vođa “Marko Babić” – križni put – Crkva hrvatskih mučenika).


Sudionicima hodnje su prezentirana ratna djelovanja na području Velebita i Udbine s posebnim naglaskom na vojnostratešku važnost Velebita te vojno-redarstvene operacije Maslenicu i Oluja. Pojašnjena im je važnost velebitskog ratišta uz poruku kako bi svaki hrvatski vojnik, dočasnik i časnik trebao posjetiti Velebit, kao i druga mjesta koja su imala izniman značaj u Domovinskom ratu.

Tijekom prvog dana hodnje, djelatnici Inspektorata obrane posjetili su spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Velebitu i Zadarskom zaleđu, poput kapelice koja je podignuta u spomen na zapovjednika Velebitskog bojišta Damira Tomljenovića Gavrana, spomen obilježje 4. gardijske brigade na Zelenom Hrastu i spomen obilježje 3. gardijske brigade u Kašiću.

Drugog dana hodnje, posjetili su Središte za razvoj vođa “Marko Babić“ u Udbini gdje im je prezentiran rad i vizija daljnjeg razvoja središta koje je predstavio zapovjednik Središta pukovnik Tomislav Kasumović. Hodnja je nastavljena od vojarne u Udbini križnim putem do Crkve hrvatskih mučenika gdje je velečasni Josip Šimatović služio svetu misu te je tom prigodom predstavio svetište s povijesnim osvrtom na Udbinu od Krbavske bitke do danas.

Kondicijaska hodnja je održana s ciljem održavanja psihofizičke spremnosti pripadnika Hrvatske vojske i MORH-a, kao i očuvanja vrijednosti iz Domovinskog rata.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: MORH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close