NovacIzdvojeno

Djed iz Like ostao bez ovaca i novaca: “Platit ću ti ih kada dobijem poticaje!”

SLUČAJ JE ZAVRŠIO NA SUDU

Općinski sud u Gospiću presudio je nepravomoćno Đoki V. da tužitelju Milanu Nj. isplati iznos od 28.000 kuna za ovce koje je od njega kupio, a nikada mu ih nije platio, piše Kaportal.


Morat će mu platiti iznos s kamatama od 1. studenog 2018. godine. Osim toga, morat će platiti troškove postupka od 4.460 kuna.

Ugovor o prodaji su sklopili još 17. travnja 2018. godine, a tuženi se njime obvezao isplatiti prodavatelja do 1. listopada iste godine, smatrajući da će do tada prodati nešto janjaca i ostvariti dobit od poticaja.

No, to se nije dogodilo, pa je prodavatelj u studenom uputio kupcu opomenu, ali ga je i kazneno prijavio za prijevaru.

Tužiteljstvo je zbog toga protiv prodavatelja podiglo optužnicu, ali ga ni to nije motiviralo da Milanu isplati njegove ovce i janjce. Istražiteljima je na ispitivanju potvrdio dug rekavši da će, ako ne proda janjce i ne dobije poticaje u konačnici vratiti čovjeku njegove ovce, jer da novaca nema.

Sud je zaključio kako će ih ipak na neki način morati skupiti i isplatiti Milana, piše Kaportal.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close