VijestiGrad ZagrebScena

Dječji zbor Pahuljice promovirao novi album “Najljepše dječje pjesme”

U caffe baru & music shopu “Nova ploča” više od dvadeset djece, članica Pahuljica, ispred roditelja i prijatelja predstavili su novi album. Postoje već više od 30 godina te njeguju i promoviraju dječju glazbu, okupljaju veliki broj djece, odgajaju brojne generacije, a ostvaruju i sjajne glazbene karijere.


O albumu “Najljepše dječje pjesme”, koji se sastoji od 8 novih skladbi, govorili su autor glazbe, tekstova i aranžmana, Zdravko Valentin, koji je ujedno miksao, producirao i masterirao album, zatim Ivančica Matković Kezele, umjetnička voditeljica zbora, Iva Jarić, asistentica i dirigentica te Nikola Knežević u ime Croatia Recordsa kao urednik izdanja.

Četiri godine se radilo na albumu, doduše kad smo snimili prvu, “Božićni party”, nismo ni planirali album. Svaka pjesma ima svoju priču, od “Lunaparka” do “Mame”, koja je po meni najljepša pjesma na albumu. Djeca će zaista uživati, rekao je Zdravko Valentin.

Iduće godine Pahuljice slave 35 godina rada koje će obilježiti velikim koncertom u Lisinskom.

Uradak kojeg smo sada promovirali, predstavit ćemo u potpunosti na koncertu u Lisinskom. Uvijek smo težili tome da pjesme ne budu tipične dječje, nego edukativnog karaktera. Okupljamo djecu od treće dobi pa nadalje, ovisi o tome koliko žele ostati u zboru. Važno je da se djeca i glazbeno educiraju što je danas velika stvar, naglasila je na promociji Ivančica Matković Kezele.

Na promociji su Pahuljice izvele i nekoliko pjesama, “Dobar dan”, “Zoološki vrt”, “Lunapark” i “Love, to je ljubav” te u Novu ploču unijele dašak dječje radosti i osmijeha. Jedna od današnjih mladih pjevačica poteklih iz zbora Pahuljice je i Antonela Đinđić, poznatija kao Nela. Antonela se, također odazvala promociji, a prisutan je bio i prijatelj i suradnik ovog zbora, Vladimir Kočiš Zec.

Zahvaljujemo Pahuljicama što su nastavili suradnju s Croatia Recordsom, koja kao najveća hrvatska izdavačka kuća nastoji svih ovih godina, među ostalim, promovirati dječju glazbu i stvaralaštvo. Bilo nam je izuzetno zadovoljstvo raditi na ovom izdanju i vjerujemo da će pronaći svoje mjesto kod ciljane publike, a to su naši najmlađi, rekao je Nikola Knežević, urednik izdanja.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Samir Cerić Kovačević

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close