Lifestyle

Djeca nekad: Evo što se nalazilo na njihovom popisu želja 1959. godine

O iPadu ili lutkama koje govore nisu mogli ni sanjati. Božićne želje djece prije više od 50 godina bile su puno skromnije.

Bila ona zločesta ili dobra, djeca su 1950-ih godina sanjala potpuno različite stvari od današnjih klinaca. Na njihovom popisu željenih poklona, naravno, nije bilo iPada, računala, lutki koje pričaju, robota.

U Velikoj Britaniji je, naime, 1959. godine snimljen filmić u kojem skupina dječaka i djevojčica iznosi svoje božićne želje Djedu Mrazu. Na njihovom popisu bile su vrlo jednostavne stvari, posebno kod djevojčica.

Dva dječaka od Djeda su, među ostalim, poželjela bicikl na dva kotača i zvono. Sedmogodišnja Gillian poželjela je pak dasku za glačanje kako bi mogla pomagati mami u kućanskim poslovima. Jedna od djevojčica zatražila je Bibliju, a druga ‘oh, bilo što’, piše Mirror.

Tekst: Dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close