WebVijestiEuropa

Djeca koja su doživjela traumu trebaju posebnu skrb – educirane stručnjake!

BESPLATAN TEČAJ E-UČENJA

Kada shvatimo traumu, možemo naučiti kako se nositi s njom


Djeca koja su se suočila s fizičkim ili emocionalnim zlostavljanjem i zanemarivanjem od strane ljudi koji su se trebali brinuti o njima i štititi ih, često trpe traume.

Ako se traumu prepozna u ranoj dobi, djeca mogu naučiti mehanizme koji će im omogućiti oporavak i podržati njihov razvoj. Međutim, skrbnici i drugi koji rade s djecom često nemaju edukaciju temeljenu na znanjima o traumi. Projektom “Skrb temeljena na znanjima o traumi”* nastoji se premostiti ovaj jaz edukacijom stručnjaka koji rade s djecom i mladima u alternativnoj skrbi podizanjem znanja o traumi.

Nakon niza edukacija uživo u okviru projekta, u SOS Dječjem selu Hrvatska pripremili su i tečaj e-učenja pod nazivom ‘Trauma i alternativna skrb: uvod u primjenu pristupa temeljenog na znanjima o traumi’.

Ovaj tečaj namijenjen je svim osobama koje bi mogle doći u kontakt s djecom i mladim osobama iz sustava alternativne skrbi. Svrha tečaja je ukratko objasniti traumu, utjecaj koji ona može imati na život djece i mladih, te načine pomaganja osobama koje su možda doživjele traumu.

Tečaj se sastoji od šest kratkih modula. Prva dva modula pružaju uvod u problematiku traume i u prakse temeljene na znanjima o traumi dok je ostalih četiri modula usmjereno na specifičnija područja:

  • pružanje podrške djeci i mladima s iskustvom skrbi koji su doživjeli traumu
  • rad s obiteljima koje su doživjele traumu
  • pružanje podrške djeci izbjeglicama i migrantima bez pratnje
  • djeca i mladi s invaliditetom i poremećajima mentalnog zdravlja koji su doživjeli traumu.

Tečaj je besplatan i dostupan na Childhub platformi, na hrvatskom jeziku, a možete mu pristupiti na vrlo jednostavan način putem linka: https://childhub.org/sh/online-materijali-za-ucenje/trauma-i-alternativna-skrb

Ovaj tečaj je dio projekta ‘Sigurna mjesta i nesmetan razvoj djece – integriranje praksi temeljenih na znanjima o traumi u sustav alternativne skrbi’, koji sufinancira Europska unija (program REC).  Projekt se provodi u Belgiji, Bugarskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj i Srbiji pod koordinacijom SOS Kinderdorf International.

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close