Lifestyle

DJ AWARDS Hrvatska proglašena najplesnijom nacijom na svijetu!

Na friško održanoj 17. dodjeli nagrada elektronske glazbe DJ Awards na Ibizi u klubu Pacha Hrvatska je proglašena najplesnijom zemljom. Barem bismo tako mogli protumačiti posebnu nagradu Dance Nation Of The Year, koju je u ime nacije primila Miss Sunshine, naša techno DJ-ica i producentica.

U 11 kategorija za koje je glasovala publika, te isto toliko posebnih nagrada o kojima je odlučivao žiri, dodijeljena su priznanja za postignuća u žanrovima kao što su Tech House i Deep House ili pak za najbolju glazbenu etiketu.

Po glasovima publike, veteran Carl Cox je slavio u obje nominirane kategorije – Techno & International DJ, Luciano u Tech House, Hardwell u Electro House, dok je nagrada za Deep House kategoriju otišla u ruke Jamie Jonesa. Braća Disclosure dobili su nagradu za najbolji live nastup, a Patrick Topping odnio je nagrade u kategoriji Newcomer i za najbolju traku sezone tj. “Forget”. Armin van Buuren sedmi je put slavio u kategoriji Trance. Breakthrough i Electronica su dvoje nove kategorije, a nagrade su skupili Mano Le Tough i Diplo.

Posebne nagrade su, uz Hrvatsku, dodijeljene Ibanu Mendozi za Ibiza DJ-a, Be-At.TV za medije, Creamfields UK za najbolji međunarodni festival, a MK skupio je nagradu za producente. Innervisions je najbolja glazbena etiketa, a nagradu je pokupio sam šef etikete Dixon, dok su Native Instruments slavili u kategoriji Cutting Edge. Izvanredno priznanje je dobio DJ Harvey koji je utjecao na dovođenje disco, garage i house zvukova iz Amerike u UK.

Tekst: muzika.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close