Lifestyle

Dizajner otkrio koja je najpopularnija boja na Internetu

Dizajner Paul Herbert uzeo je 10 najposjećenijih stranica na internetu i analizirao koje sve boje koriste te otkrio kako je među njima najčešća plava


Stranice poput Facebooka, Wikipedije, Amazona su među najposjećenijima na internetu, a zajedničko im je i to što su one dominantno plave. Dizajner Paul Herbert odlučio je napraviti istraživanje na deset najposjećenijih stranica i otkrio je kako one imaju imaju gotovo dvostruko više nijansi plave od crvene i žute te čak tri puta više od zelene boje.

Herbert je analizirao početne stranice kako bi vidio koje palete boja se koriste i što može iz toga naučiti, a ta dominacija plave je tolika da je za tirkiznu morao napraviti posebnu kategoriju.

Pročitajte više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: tweakyourbiz

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close