Grad ZagrebScena

Divna obrada pjesme Dine Merlina

Cijenjeni zagrebački kantautor, Mladen Burnać (poznat po duetima sa Arsenom Dedićem, Kemalom Montenom i Matijom Dedićem), napravio je sjajnu obradu legendarne pjesme Dine Merlina – “Ako me ikada sretneš”.


Istu je Dino objavio još 1993. godine na albumu “Moja bogda sna”.

Sama obrada objavljena je ljubaznošću i sa odobrenjem samog Dine Merlina, a sve u suradnji sa ZAMP-om, Hrvatskog društva skladatelja.

Dino Merlin je oduvijek jedan od mojih najdražih kantautora na ovim prostorima. Pjesme su mu prelijepe i diraju u srce kao rijetko čije. Njegovi stihovi su duboki, životni i sami se mogu čitati kao najljepša poezija. Mogao sam odabrati bilo koju od njegovih pjesama, sve su tako lijepe.., ali iz mojih osobnih razloga odabir je bila upravo ova. Iz poštovanja prema Dini, njegovom ugledu i njegovom radu, dugo sam i pažljivo radio na ovoj pjesmi. Na istoj mi gostuju i vrhunski glazbenici kao što su: gitaristički virtuoz Dragianni, zatim Nenad Borić – po mnogima i najbolji rock bubnjar u Hrvatskoj, te sjajna flautistica makedonskih korijena, Đuli Alimoski. Svi oni su divni umjetnici, koji su svojim talentom, umijećem i glazbenom dušom uljepšali ovu pjesmu”, kaže Mladen.

Spot je sniman u baroknom prostoru Hrvatskog glazbenog zavoda, te na mnogim drugim kulturnim lokacijama Zagreba, kao što su Hrvatsko Narodno kazalište, Zdenac života, spomenik Tina Ujevića, Petra Preradovića itd. Mladen Burnać je ujedno i redatelj spota.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close