ZnanostTech

Direktor Levi`sa objasnio zašto nikada ne bismo trebali prati traperice

Izvršni direktor Levi’sa objasnio je, na čuđenje mnogih, zašto traperice ne bismo trebali prati.


Ne možemo izbjeći pranje rublja, no postoje ljudi poput izvršnog direktora i predsjednika Levi’sa Chipa Bergha, koji nam pokušavaju olakšati život, tvrdeći da to nije nužno. Bergh naime tvrdi da nikad ne bismo trebali prati traperice.

Iako će mnoge šokirati i sama pomisao na hodanje svijetom u prljavoj odjeći, Bergh je objasnio da eventualne mrlje možemo “srediti” pomoću četkice za zube.

Bergh tvrdi da pranje Levi’s traperica uništava materijal, a usput ćemo nepotrebno potrošiti vodu. Uz to, on nije jedini stručnjak za denim koji to tvrdi, jer i na stranici Hiut Denima piše da se sirovi denim ne bi trebao prati minimalno pola godine, a što dulje se ne pere, to će bolje izgledati traperice.

“Razlog za to jest da će indigo samo izblijediti na mjestima na kojima prirodno dolazi do pukotina već samim sjedenjem, nošenjem mobitela u džepu i slično. Zbog svih tih sitnica, vaše će traperice izgledati sjajno. Indigo će izblijediti na svim potrebnim mjestima i pojavit će se kontrast onog iznošenog izgleda. A ako prerano operete traperice, indigo će izblijediti neravnomjerno, pa ćete dobiti tamnu boju koja znači da je ‘čarolija’ nestala”, piše na stranici.

Nudie Jeans pak mudro zaključuje: “Kad ste već toliko izdržali, vi i vaše nove traperice ćete postati kao jedno, tj. one će vam pristajati kao druga koža. Iako će njihov miris djelovati kao da bi mogao dići mrtve iz groba, to je miris pobjednika”.

Nekoliko proizvođača traperica umjesto pranja savjetuje da hlače preko noći stavite u zamrzivač, kako biste se riješili bakterija, ili da ih ostavite na suncu da se prozrače, te ih eventualno pošpricate s malo neutralizirajućeg spreja.

Pročitajte više na express.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close