Politika

Direktno.hr prenosi: Migranti se prevoze sve bliže Hrvatskoj, Bihać puca po šavovima, po riječima gradonačelnika

Migranti koje su predstavnici policije Unsko-sanske županije počeli odvoditi iz središta grada iz improviziranih naselja i privatnih objekata su se nakon izvjesnog vremena pokušali vratiti u Bihać. U tome su ih spriječili pripadnici policije koji više ne dopuštaju povratak u središte grada – donosi portal Direktno.hr


“Izmjestili smo ljude koji su boravili u malim šatorima na javnim površinama u gradu bez ikakvih uvjeta, ili su bez identifikacijskih dokumenata iznajmljivali privatni smještaj“, rekao je glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić.

Pojasnio je i kako je na lokaciju Vučjak odvedena skupina ljudi koji su izazivali izgrede. Na lokaciji Vučjaka postavljeni su šatori, te se tek uspostavlja infrastruktura, opskrba vodom i električnom energijom te sanitarni čvorovi. Policija nastavlja provjeravati objekte u središtu Bihaća u potrazi za migrantima koji se ne nalaze pod nadzorom vlasti. Kako su izvijestili lokalni portali zapečaćeno je nekoliko objekata u kojima su bili migranti.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić ističe kako je ovaj grad prepušten sam sebi u borbi s migrantima. “Mi smo posljednjih deset dana doslovno pregaženi ovdje. U Bihaću su više od 20 posto od ukupne populacije migranti“, rekao je Fazlić.

U Ličko-senjskoj županiji službenih reakcija nema, iako je javna tajna da se migranti svakodnevno susreću na gotovo cijelom području duž granice Ličko-senjske županije sa Bosnom i Hercegovinom.

Više čitajte ovdje. 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Direktno.hr, LIKACLUB | Foto: pixabay, Bihać

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close