LifestylePolitika

Diplomski cirkus mlade Ličanke Anje Ostojić

Mlada 23-godišnja Ličanka Anja Ostojić bila je više nego sigurna da će biti liječnica i u svom Otočcu graditi karijeru, no život piše nešto drukčije scenarije: Prijavila sam se na devet fakulteta vezanih za medicinu, od deset na koliko ih se može prijaviti. No moji profesori iz srednje škole su me nagovarali da upišem glumu, pa sam pokušala upisati i akademiju na koju sam, eto, i ‘upala’, kaže Anja Ostojić za HRT.


Sada je pred svojom prvom predstavom, diplomski radom – monodramom ‘Dijete od pijeska’: To je priča je o muslimanskoj obitelji koja svoju kćer odgaja kao muškarca. Ja sam odlučila spojiti glumu s cirkuskim pokretom, otkriva Anja.

Poznata glumica, prvakinja splitskog HNK-a Bruna Bebić, Anjina je profesorica na splitskoj Umjetničkoj akademiji i mentorica njezina diplomskog rada: Diplomski ispit je najveća sreća za profesora i velika satisfakcija za godine uloženog rada u studenta. Ponosna sam na Anju i mislim da je posve spremna za svoje i tuđe produkcije, komentira mentorica Bebić.

Ono po čemu je Anjin diplomski rad drugačiji i zahtjevniji elementi su cirkuse vještine ekstremnog razgibavanja. Prije samo godinu Anja se upoznala s tom zahtjevom disciplinom: No, problem nije bio tekst nego način na koji sve to uklopiti u cjelinu, kaže Anja, koja je na projektu radila jako dugo i to uz stanku zbog ozljeda koje je dobila tijekom proba.

Anjina izvedbu, čije su reprize na rasporedu večeras, te 16. i 19 veljače u 20 sati u Amfiteatru Doma mladih u Splitu, isplati se pogledati jer talenta nesumnjivo ima napretek.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Screenshot/HRT

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close