Scena

DIOGEN: Nova obala dalmatinskog rocka

Nakon singla “Mannheim, Frankfurt, Karlsruhe”, splitska grupa Diogen ovih dana predstavlja novi singl i spot istog imena kao i grupa, “Diogen”.


Sastavu koji je osnovao bubnjar Daleke obale, Zoran Ukić pridružio se i gitarist legendarne grupe Jadran Vušković, a bend je pojačan s basistom Mirom Šoićem Mirilovićem i pjevačem Ivanom Bužanićem Bužom.

Zvuk “Diogena” je prepoznatljiv amalgam rocka i lakoće zvuka Dalmacije. Bužin vokal je uvjerljiv i sugestivan, Mirine bas-dionice čvrsto otisnute, Zoki je u životnoj formi, a Jadran potvrđuje kako je kralj baršunastog diskanta. Dvojbu hoće li zbog Ukića i Vuškovića “Diogen” zvučati kao “Daleka obala”, članovi su lako otklonili: kako se sve mijenja i sazrijeva vjerojatno bi danas “Daleka obala” zvučala kao “Diogen”.

Dalmatinski rock se mijenja kao i Dalmacija: galeb i dalje leti, ali su nedužnost plaža osamdesetih zamijenili prvokategornici, uz daleku obalu sad su vezani kruzeri, a “Diogen” je nova obala dalmatinskog rocka”, objasnio je Zoran Ukić.

I dok u prvom singlu pjevaju o melankoličnom Dalmatincu koji se oprašta od voljene koja odlazi na rad u Njemačku, u novom singlu “Diogen” kroz priču o čuvenom filozofu i ciniku koji je Aleksandra Velikog zamolio da mu se makne sa sunca, pjevaju o neizmijenjenoj potrebi za slobodom.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close