VijestiSport

Dino Sokolović osvojio prvu hrvatsku zlatnu medalju na Zimskim paraolimpijskim igrama!

Hrvatski reprezentativac Dino Sokolović osvojio je prvu hrvatsku zlatnu medalju na zimskim Praolimpijskim igrama u PyeongChangu, javlja 24sata


Sokolović je osvojio zlato u sjedećem slalomu i tako ispisao novu stranicu hrvatske sportske povijesti! Završio je prvi ispred Amerikanca Tylera Walkera i Francuza Frederica Francoisa.

Nakon što je u prvoj vožnji bio treći s vremenom od 49,13 sekunde, u drugoj je pokazao superiornost i s ukupnim vremenom od 1:39.82 osvojio prvo zlato. Walker je odskijao 1:40.55, a Francois 1:42.03.

Nevjerojatnu priču priča hrvatski skijaš. Upravo ga je sport održao na životu nakon što je kobne 2003. godine u Vrbovskom doživio tešku prometnu nesreću u kojoj su mu poginuli majka i dvojica braće. On je jedini preživio.

Na njihov osobni automobil naletio je kamion, čija prikolica s kontejnerom ih je poklopila. Dino je jedva ostao živ, a posljedica svega je da su mu liječnici morali amputirati obje noge. I u takvim teškim životnim okolnostima, Sokolović se nije predavao. Pronašao je volju za životom tamo gdje bi mnogi već odavno odustali.

“Nije bilo lako nakon te nesreće, ali eto, život je morao ići dalje. Bio sam još dijete pa je to drukčije… Trebalo mi je četiri, pet godina da se skroz priviknem. Morao sam prihvatiti situaciju koja nije bila laka, ali nisam imao drugog izbora nego krenuti dalje najbolje kako znam i umijem”, rekao je ovaj istinski heroj koji je ujedinio naciju prvom hrvatskom zlatnom medaljom na Paraolimpijskim igrama!

Više na 24sata


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close