Sport

Dinamo sazvao Skupštinu kluba

GNK Dinamo održat će danas od 18 sati klupsku Skupštinu za proteklu godinu koju su odgađali proteklih mjeseci. Ministarstvo sporta je klubu naložilo da sazove i održi Skupštinu do 28. veljače zbog usvajanja financijskih izvješća za 2014. godinu i usklađivanja Statuta kluba sa novim Zakonom o udrugama.

U ministarstvu su podsjetili na prethodne događaje na relaciji MZOS i GNK Dinama naglasivši da je rješenjem Sportske inspekcije MZOS-a od 26. lipnja 2014. Građanskom nogometnom klubu Dinamo naloženo da u roku od 60 dana svim svojim članovima osigura uvid u opće i pojedinačne akte kluba i drugu relevantnu dokumentaciju neophodnu za obaviještenost o radu kluba, što kao obvezu treba propisati Statutom ili odlukom klupske uprave, a potom propiše način i uvjete izbora te prava i dužnosti povjerenika kluba. Dinamo je na rješenje reagirao tužbom Upravnom sudu, ali je odbijen.

Uprava GNK Dinamo je 26. kolovoza 2014. donijela odluku o javnosti rada i dostavila je službi Sportske inspekcije te je 3. rujna 2014. zatražila produljenje roka za propisivanje uvjeta i izbora te prava i dužnosti povjerenika kluba, uz obrazloženje kako zbog korištenja godišnjih odmora nisu u zadanom roku uspjeli održati Skupštinu. Zanimljivo je da odluku o javnosti kluba nisu javno objavili, pa nije poznato na koji se način ista provodi. Vjerojatno kao i do sada, putem službenih stranica kluba, povjerenika kluba te pojedinačnih upita članova, na koje često ne stižu odgovori.

Temeljem Zakona o upravnom postupku, čl. 140. Sportska inspekcija MZOS-a produžila je rješenjem od 8. rujna 2014. rok GNK Dinamu do 30. studenoga 2014., da bi 20. studenoga 2014. GNK Dinamo ponovio zahtjev za odgodu izvršenja dijela rješenja Sportske inspekcije, jer Skupština sazvana 24. studenog nije imala kvorum te je predložio da se Skupština, sukladno dosadašnjoj praksi, održi po završetku fiskalne godine, kako bi se izbjegli troškovi sazivanja Skupštine dva puta u relativno kratkom vremenskom periodu.

Služba Sportske inspekcije prihvatila je zahtjev i obrazloženje te je temeljem ZUP-a čl.140, 27. studenoga 2014. izdala rješenje kojim se rok za propisivanje načina i uvjeta izbora te prava i dužnosti povjerenika kluba produljuje do 28. veljače 2015., kad je održavanje Skupštine nužno radi usvajanja financijskih izvješća Kluba za 2014., kao i usklađivanje Statuta kluba s novim Zakonom o udrugama, koji je stupio na snagu 1. listopada 2014.


 

Foto: HNK Dinamo
Tekst: Index

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close