VijestiScena

Detmeć uoči Ferragosta snimili neobičan one-shot spot i mozaik Zlatne doline smjestili u Zagreb!

Uoči nastupa na Ferragosto JAM festivalu u Orahovici, požeški bend Detmeć predstavio je novi singl pod nazivom “Iza nas”, a koji je popraćen i više nego zanimljivim i neobičnim video spotom.


Ovo je njihov četvrti singl kojim najavljuju album za jesen ove godine za Croatia Records.

“Sve što nam se dogodi u životu, prijateljstvu, vezi ili bilo kojem odnosu, ostaje iza nas. Mi se mijenjamo, naši pogledi, ali ono što se dogodilo ostaje kao neki naš nalaz iz prošlosti. U najnovijem pogledu na život zaronili smo u međuljudske odnose. Koc je donio tekst koji nas je oduševio, odrepao ga na pravi hip-hop beat i secirao evoluciju ljudskog odnosa od početka do kraja. Ovo nije još jedna lagana ljetna pjesma već stvar za sve one koji uz glazbu žele osjetiti nešto više”, poručuje bend.

“Upoznavanje, bivanje, propadanje. To su tri riječi koje zrcale pjesmu ‘Iza nas’. Mnogo puta smo se našli u situacijama u kojima smo rutom ovih triju riječi izgubili odnos s nekim i gledali preobrazbu iz prijatelja u poznanika, ne znajući razloge transformacije iz ‘ja’ u ‘ono'”,  rekao je Koc.

I dalje su požeški bend, iako svi stanuju u Zagrebu i kažu da nemaju nikakvih problema s tim. Štoviše, ova pjesma izrodila je požešku priču vizualno zapisanu u Zagrebu. Za njih ne postoji ugodnije mjesto za snimiti svoje glazbene ideje od Hard Work studija u Požegi i povjeriti svoje ideje Anti Akrapu koji radi od snimanja do masteringa i svaki put sve više iznenadi.

“Dobili smo ton. Treba nam i slika. Jednom smo već povjerili spot našem sugrađaninu iz Požege, a sada sugrađaninu u Zagrebu i ispalo je super. Zašto mijenjati nešto što valja? Imenik, odabir, Velimir Grgić i njegova Pulsar produkcija, a samo dva dana kasnije, prvi sastanak i nacrt spota – za nas potpuno novi izazov jer smo odlučili raditi one-shot video. Bez rezova, sve u komadu, pa tko živ, tko mrtav!”, kažu dečki iz Detmeća.

U priču su opet uključili i Barbaru Tomas – Brushbaru, posebnu umjetnicu koja je bodypaint podigla na zavidnu razinu na ovim prostorima, a u spotu je osim šminkanja i glumila. Ovakav spot zahtijevao je i vrhunski ugodan komad namještaja koji se proizvodi u srcu Zlatne doline. Spin Valis spremio je za njih poseban stolac i vjerujte im – nose ga kući. Barbara nije bila jedina glumica u ovom spotu, “Tia” pomogla je učvrstiti ideju spota i postala centralna točka s glavnim protagonistom.

“Požeški mozaik spojio se u Zagrebu. Novi singl i spot Detmeća je vani. Nova priča i novi pogled. Poslušajte, razmislite, reagirajte, prema nama, prema svom životu, prema prijateljstvu, prema  ljubavi, prema čemu poželite”, kažu za kraj i najavljuju najvažniji nastup godine, na Ferragosto JAM-u u Orahovici početkom kolovoza, a zatim i studijski album.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Bruno Ranković

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close