Turizam

Destinacije idealne za uskršnje praznike!

Uskršnji praznici su prilika da otputujete i istražite gradove koji su vam duže vremena na listi onih koje obavezno morate posjetiti…


Uskrs je praznik kojeg već tradicionalno imamo običaj slaviti kod kuće u krugu najuže obitelji, no polako, ali sigurno i to se mijenja. Ljudi hvataju svaki trenutak kako bi otišli negdje van svoje svakodnevice i barem na tri dana zaboravili na stres, kućanske obaveze pa i bojanje jaja nakon kojih često ostaje dodatnog suđa za pranje.

Ja osobno ne gledam na Uskrs kao na praznik kojeg treba pod svom silom slaviti kod kuće, već gledam na te dane kao na priliku da upoznam neke nove destinacije i otkrijem kako se u drugim državama i gradovima slavi ovaj kršćanski praznik. Proteklih sam nekoliko godina upravo uskršnje praznike proveo na putu i moram priznati da sam primijetio jednu stvar, a to je ta da je hrana u hotelima tih dana posebno ukusna i posvećuje joj se dosta pažnje. U nastavku vam donosim nekoliko savjeta ako Uskršnje praznike želite provesti na putu.

1. Bled
Ako ste ljubitelj odmora na otvorenome u netaknutoj prirodi, Bled je svakako dobar odabir. Provedite dane upoznavajući prirodu, ispijajući lokalno vino u jednom od restorana ili se zaputite do crkve Marijina Uznesenja koja se nalazi na otoku nasred Bledskog jezera.

Na jezeru se nalaze tri hotela, a svaki hotel ima svoj posebni termalni izvor. Kroz godine Bledsko jezero postalo je odmorište kako za poslovnu elitu tako i za turiste željne odmora u prirodi daleko do svega. Na jezeru možete imati i aktivni odmor. Ribarenje, vožnja biciklom, pješačenje i jahanje samo su neke od aktivnosti koje trebate isprobati kad ga posjetite.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close