VijestiScena

Desk kreativne Europe – Ured MEDIA odobrio domaćim projektima 55 tisuća eura potpore

Desk kreativne Europe – Ured MEDIA objavio je listu odobrenih projekata na prvom roku poziva za razvoj pojedinačnih projekata, među kojima su i igrani film “Dnevnik Pauline P.” te dokumentarac “Tko je smjestio Kaktusiću?”, čijim će se producentima odobriti potpora od 55 tisuća eura


“Time se Hrvatska našla na 15. mjestu u odnosu na 28 zemalja koje ostvaruju potporu na temelju ovoga roka poziva te ima isti broj odobrenih projekata kao Velika Britanija, Švedska, Portugal i Irska”, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Hrvatski projekti odabrani su između njih 370 prijavljenih iz 32 zemlje članice Potprograma MEDIA, a odobreno ih je 56.

Igranom filmu “Dnevnik Pauline P.” Jake produkcije, koji nastaje prema istoimenom romanu za djecu Sanje Polak, odobrena je potpora 30 tisuća eura.

“Radi se o filmu koji se temelji na dnevniku jedne djevojčice. Iz kritičke perspektive i uz komične situacije, ona govori o svojim problemima u prijateljstvu, ljubavi, odanosti i obitelji. Priča je neodoljiva i smiješna te posjeduje dobar dramski potencijal”, navodi se u obrazloženju.

“Glavni je lik pozitivna djevojčica, koja je u isto vrijeme inteligentna, inovativna, tvrdoglava i dopadljiva. Sama radnja filma smještena je u stvarni svijet, s pokojim dodirom čarolije. Razvojni je plan također detaljno predstavljen i odgovara potrebama projekta. Proračun je adekvatan i prati aktivnosti razvojne strategije”, dodaje se.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close