Ličko-senjska županijaLokalna

Deseta godišnjica smrti Dražena Bobinca – prvog gradonačelnika Otočca

Danas, 26. veljače 2020. godine, prisjećamo se desete godišnjice smrti prvog gradonačelnika Grada Otočca Dražena Bobinca.


Dražen Bobinac rođen je 6. prosinca 1953. u Otočcu. Veterinar po struci, bio je hrvatski političar, saborski zastupnik, visoki lokalni dužnosnik, visoki ratni civilni dužnosnik i časnik HV-a.

Kao osnivač HDZ-a za Liku, Gacku i Krbavu 1990. godine bio je pionir demokratizacijskih procesa i uvođenja višestranačja na ovim prostorima.

Za vrijeme Domovinskog rata bio je aktivno uključen u obranu domovine u Gackoj i nosio je čin brigadira Hrvatske vojske. Bio je povjerenik Vlade RH u Općini Vrhovinama, predsjednik Kriznog stožera za Liku te zapovjednik Voda za specijalne namjene vojne policije i ustrojitelj obrane grada Otočca.

1993. godine je izabran za prvoga otočkog gradonačelnika i tu dužnost je obnašao sve do 2000. godine. Zastupnički mandat u Hrvatskom saboru obnašao je u tri mandata, od 1993. do 2001.godine.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close