Događanja

Deset činjenica o dodijeli nagrade Oscar

Najglamuroznija noć u Hollywoodu se opasno bliži. Prije no što se filmaši počnu zahvaljivati na zlatnom kipiću kojeg im je dodjeli Akademija, upoznajte se s nekoliko činjenica


1. Manje kandidata za film godine

Za prošlogodišnju dodjelu Oscara, čak 320 filmova bilo je prijavljeno za kategoriju najboljeg filma. Ovaj put, u “opticaju” je bilo 305 filmova od kojih su članovi američke Akademije filmskih umjetnosti i znanosti izabrali 8 vrijednih nominacije – The Big Short (“Oklada stoljeća”), Bridge of Spies (“Most špijuna”), Brooklyn, Mad Max: Fury Road (“Pobješnjeli Max: Divlja cesta”), The Martian (“Marsovac”), The Revenant (“Povratnik”), Room (“Soba”) i Spotlight.

2. Bit će gužva

Holivudski Dolby Theater bit će dupkom pun filmaša i glumaca. Slavna dvorana prima preko 3000 ljudi. Dolazak zvijezda će pratiti če i brojna publika ispred dvorane. Oko crvenog tepiha postavljene su tribine na koje stane 745 ljudi.

3. Dom Oscara

Dodjelu Oscara 51. će put uživo prenositi ABC. To će biti 15. put da se dodjela održava u dvorani Dolby Theatera u Los Angelesu.

4. Više akreditacija

Dobiti novinarsku akreditaciju za dodjelu Oscara nije lagan posao. Akademija je ulazak u dvoranu odobrila 787 radnika medija. Prošle godine, samo 288 akreditacija je podijeljeno, a ispred dvorane bilo je prisutno 1000 članova TV ekipa, 63 fotografa i 36 novinara za tiskana medijska izdanja.

5. “Korak do slave”

Ovogodišnji crveni tepih bit će dugačak 152 metra, a širok 10 metara. Što znači da ove godine, Jennifer Lawrence ima više prostora na kojem može pasti.

Više čitajte na 24sata.hr


 

Foto: pmcdeadline2.files.wordpress.com

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close