Dell izbacuje na tržište računala za studente i učenike

LIKACLUB

Poznati proizvođač nedavno je predstavio liniju računala kojima cilja na korisnike koji ih koriste u učenju i zabavi

Istraživanja pokazuju da 2016. predstavlja prekretnicu za računala 2-u-1. Rastuću popularnost ova računala duguju šarki od 360 stupnjeva, zahvaljujući kojoj se lako mogu koristiti na četiri načina: laptop za izradu dokumenata u Wordu, tent za rad na prezentaciji, uspravan položaj za streaming filmova ili tablet za korištenje društvenih medija.

Liniju računala za studente predvode Inspiron 5000 2 u 1 i Inspiron 7000 2 u 1. Računala Inspiron 5000 2-u-1 koriste ekran FHD rezolucije (1.920 puta 1.080). Serija 5000 koristi infracrvenu kameru koja radi s Windows Hello, sustavom prepoznavanja lica te omogućava logiranje pogledom u kameru dok tipkovnica s pozadinskim osvjetljenjem olakšava rad u prostorima s prigušenim svjetlom. Dostupni SSD diskovi produžuju rad baterije, responzivniji su te otporniji na udarce od konvencionalnih HDD-ova.

U ponudi je također i kompaktni laptop XPS 13. Laptop teži od 1,2 kilograma pa na više te je širine 9 – 15 milimetara. S obzirom na to da je 13-inčni prijenosnik stavljen u 11-inčno kućište s ekranom InfinityEdge koji se proteže do ruba okvira i najdužim trajanjem baterije u kategoriji 13-inčnih prijenosnika, do 18 sati rada s FHD rezolucijom, napravljen je za studente koji svoj uređaj cijeli dan žele imati na raspolaganju.

Pročitajte više na tportal.hr


Foto: euro.dell

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u