ScenaTurizam

Delegacija Karlovačke županije posjetila grad Harbin u Narodnoj Republici Kini

Prošlog tjedna, 21. lipnja, delegacija Karlovačke županije na čelu sa zamjenicom župana Martinom Furdek Hajdin, vratila se s posjeta Kini. U provinciji Hejlongjiang delegacija Karlovačke županije na sajmu u Harbinu koji je jedan od najvećih sajmova u Aziji, predstavila je gospodarske, turističke i poljoprivredne potencijale županije. Izaslanstvo je primio i viceguverner provincije Heilongjiang Cheng Zhi Ming, kojom je prilikom potpisano i Pismo o međusobnom razumijevanju.

U pratnji svojih domaćina gosti su obišli brojne kulturno-povijesne, prirodne i turističke znamenitosti ove provincije i uvjerili se u ogromne potencijale koje ona pruža. Izaslanstvo Karlovačke županije posjetilo je i najveće gospodarske tvrtke ove provincije iz agrarnog, građevinskog, energetskog i IT sektora gdje su razgovarali o mogućnostima suradnje, a goste iz Hrvatske također je primio i direktor Gospodarske komore Provincije Heilongjiang. 

Turistički sektor delegacije iz Karlovačke županije predstavljala je Tihana Oštrina, ravnateljica Baraćevih špilja nedaleko Rakovice. U kratkom razgovoru istaknula je za LIKACLUB kako je kineski turizam izuzetno razvijen, i vrlo podržan od strane same države.

Posjetili smo Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival, festival je poznat po tome što je stalni postav sa predivnim zimskim skulpturama, a uz onaj zimski postav imaju i ljetni koji je otvoren ostali dio godine. Uz to, domaćini su nam pokazali i Harbin Siberian Tiger Park, gdje se nalazi više od 1300 tigrova, a možete ih uzeti i u ruke i igrati se s njima. Osim toga, Harbin Wanda Indoor Ski and Winter Sports Resort još je jedno mjesto koje je u Kini posebno, veliko umjetno skijalište koje radi cijelu godinu. Vrlo sam zadovoljna viđenim i smatram da od Kineza možemo puno toga naučiti u turizmu, vjerujem da će ovaj posjet otvoriti nove kontakte i mogućnosti za suradnju s našim kolegama iz Kine i grada Harbina.

Osim što su na gospodarskom sajmu u gradu Harbinu, članovi izaslanstva obišli su i Daquing u imenovanoj provinciji i razgovarali s njihovim vodstvom.  Ovaj je posjet, prema obostrano iskazanim riječima, poslužio kao dobar uvod u nastavak međusobne suradnje i učvršćivanje gospodarskih odnosa.

Pogledajte nekoliko fotografija.


 

Komentari

Komentara


Foto: kazup.hr, privatna zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close