Sport

Davor Šuker u Sarajevu tražio potporu za Izvršni odbor UEFA-e

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker u petak je boravio u Sarajevu gdje se sastao s čelnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a iz dostupnih informacija proistječe kako je osim o suradnji dvije nacionalne nogometne organizacije razgovarao i o eventualnoj potpori koju mu BiH može dati kako bi bio izabran u Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA).


“Drago mi je da sam došao kod prijatelja. Zajedno smo bili u Brazilu, a nadam se da ćemo zajedno i u Francusku. Ova dva saveza su surađivala i ranije, a tako ćemo nastaviti i u budućnosti. Nadam se da ću dobiti potporu Nogometnog saveza BiH pri glasovanju za Izvršni odbor UEFA-e”, izjavio jeDavor Šuker kako ga se citira u priopćenju što ga je objavio NS BiH.

Predsjednik NS BiH Elvedin Begić o eventualnoj se potpori Šukeru nije izravno očitovao, a kazao je kako uvijek ima prostora za napredak u suradnji dva saveza iako je ona i do sada bila dobra: “HNS nam je uvijek bio spreman pomoći, posebice pri odlasku na Svjetsko prvenstvo gdje su imali više iskustva od nas, a vežu nas i razni zajednički projekti”, kazao je Begić.

Izvršni odbor UEFA-e u siječnju je imenovao 12 kanidata za članove tog tijela od kojih će biti izabrano sedam.

Uz Šukera kandidati su i Mađar Sándor Csányi, Portugalac Fernando Gomes, Norvežanin Yngve Hallen, Velšanin Trefor Lloyd Hughes, Škot Campbell Ogilvie, Islanđanin Geir Thorsteinsson i Turčin Servet Yardimci.

Izbori su zakazani za 24. ožujka u Beču, a članovi IO UEFA će se birati na razdoblje od četiri godine.


 

Tekst: gol.dnevnik
Foto:”Football against poverty 2014 – Davor Šuker” by Ludovic PéronOwn work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close