AutomotoVijesti

Daruvarske jeftine tablice odlaze u zaborav?

Prošla godina donijela je preokret na tržištu osiguranja: Većina osiguravatelja napustila je 30-ak godina star sustav računanja rizika za teretna vozila te na Hrvatsku počela gledati kao na jedinstvenu zonu osiguranja, što je dijelu prijevoznika prepolovilo cijene polica, pokazalo je istraživanje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN)


Tržište auto osiguranja, na kojem 13 osiguravatelja godišnje ubere 2,2 milijarde kuna premije, kompetitivno je, smatra Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), čije istraživanje prenosi Poslovni dnevnik.

Vozači osobnih automobila profitirali su od individualizacije polica obveznog osiguranja i veće palete proizvoda.

Gledanjem na Hrvatsku kao na jedinstvenu zonu rizika, umjesto dosadašnjih sedam zona, više od polovice osiguranja prestalo je diskriminirati prijevoznike prema registracijskim oznakama, zbog čega su oni ‘iz’ Daruvara plaćali oko 12.000 kuna.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close