Ličko-senjska županijaPolitika

Darko Milinović za RTL: “Ja nisam rekao da ću pobijediti HDZ na idućim izborima, ali HDZ će sigurno ostvariti najlošiji rezultat dosad”

Ličko-senjski župan dr. Darko Milinović sinoć je gostovao u emisiji RTL Direkt.


S RTL-ovom novinarkom Mojmirom Pastorčić je razgovarao o izbacivanju iz stranke, rušenju proračuna, pripremama za nove izbore i drugim pitanjima vezanim uz aktualnu političku situaciju.

Na pitanje novinarke je li požalio zbog “desanta autobusima” u Zagreb zbog kojeg je izbačen iz HDZ-a, Milinović je odgovorio:

Kad kažete desant onda to vrijeđa 300 ljudi koji su tamo bili sa mnom. Oni su tražili od mene da dođemo u Zagreb i da nam samo jamče kada će biti izbori u Gospiću, to je bilo u svibnju, a izbori još nisu bili.

U nastavku razgovora Milinović je istaknuo da Andreja Plenkovića smatra glavnim krivcem za izbacivanje iz stranke, a osvrnuo se i na rušenje prijedloga proračuna Ličko-senjske županije na Staru godinu:

Prvi put u povijesti suficit i prvi put u povijesti županija nema duga. 80 milijuna kuna nepovratnih EU sredstava. I onda je to netko išao rušiti. Ako je to uz suglasnost i po naputku Andreja Plenkovića, onda je to vrlo nekorektno. Želim vjerovati da to nije po njegovom naputku i da nije znao pravu situaciju što se događa. Marijan Kustić me za Badnjak zove i kaže sve je u redu s proračunom, idu određeni amandmani i proračun će biti donešen. Koalicijski partneri HDZ-a i svi odbori ličko-senjske županije podržali proračun, i kad se to desilo, skupština koja je trebala biti idući dan naprasno je otkazana za 31.prosinca. Mislim da je suvišno išta dalje govoriti. Marijan Kustić nije o tome odlučivao, odlučivao je netko treći. Ernest Petry je rekao da je razgovarao sa savjetnikom Andreja Plenkovića – Kapulicom i da je rekao da je središnjica protiv donošenja proračuna. Je li to istina  neka Plenković provjeri.

Na pitanje novinarke smatra li da na idućim izborima može ostvariti neki rezultat, Milinović je odgovorio:

Ja nisam rekao da ću pobijediti HDZ na idućim izborima, ali HDZ će sigurno ostaviriti najlošiji rezultat dosad. Hoće li on učestvovati u novoj konstelaciji snaga u županijskoj skupštini to ćemo vidjeti. Ja da dobijem tri mandata, ja sam pobijedio. HDZ ne može dobiti 19 kao kad sam ga ja vodio. Uzmimo da će proračun pasti i da je zadnji datum 1. kolovoza, tada su izbori mogući sve do studenoga. Ja sam uvjeren da će ipak prevladati razum kada se malo tenzije stišaju i da će proračun biti donešen. Uvjeren sam da ću pobijediti ako budu novi izbori za župana. To znači da se ne vraćam u Sabor.

Cijeli razgovor pročitajte na LINKU.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close