VijestiPolitika

Darko Milinović o odlasku Marijana Kustića iz Sabora i opciji da aktivira svoj saborski mandat

Župan Ličko-senjske županije Darko Milinović komentirao je za LikaClub odlazak HDZ-ovog saborskog zastupnika Marijana Kustića iz Hrvatskog sabora.


“Lika prvi put u povijesti nema zastupnika u Saboru, a to nije dobro”, kratko je odgovorio Milinović.

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo na sjednici u srijedu je predložilo odlazak dva HDZ-ova zastupnika, Marijana Kustića i Andriju Mikulića koji odlazi na funkciju glavnog državnog inspektora. Kustić je rekao kako zbog odlaska na funkciju izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza više ne može obnašati funkciju zastupnika u Saboru.

“Funkcija u HNS-u je jako odgovorna, svjestan sam da ne mogu raditi odjednom tri stvari. Zato ću se odreći mjesta u Saboru, te se posvetiti HNS-u i svojoj Ličko-senjskoj županiji’, rekao je Kustić čijim odlaskom Lika ujedno gubi svog jedinog zastupnika u Saboru. Podsjetimo, Kustić je u saborske klupe došao kao zamjena Darku Milinoviću koji je preuzeo dužnost župana Ličko-senjske županije.

Darko Milinović rekao nam je kako, ovisno o ishodu pregovora o slaganju skupštinske većine, nije razmišljao o aktiviranju svog saborskog mandata.

Na pitanje kako teku pregovori o slaganju buduće Skupštine Ličko-senjske županije, Milinović je rekao kako će “novosti oko skupštine biti tijekom vikenda” te da “sve ovisi o predsjedniku HSP-a Karlu Starčeviću”.

Starčević je u svojoj posljednjoj izjavi za javnost nakon razgovora s HDZ-om koji su započeli prošloga petka u Gospiću rekao kako nisu rezultirali koalicijskim sporazumom, ali je dogovoreno da će se pregovori nastaviti u idućem tjednu i to s temom “jamstva za razvoj Like”.

Rekao je kako HSP u potpisivanje koalicijskog sporazuma s listom predvođenom HDZ-om ide „samo ako se dogovore oko načina kako pomoći oporavak Ličko-senjske županije, posebno Like, koja je u ponoru najmanje 15 godina“. Starčević je rekao da je preduvjet suradnje s HDZ-om neko jamstvo razvoja. „Jamstvo da ćemo moći izvojevati ili poseban državni fond za razvoj Like i Ličko-senjske županije ili poseban zakon o tome“, istaknuo je.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: YouTube/Tv Loki

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close