LikaPolitika

Darko Milinović je izbačen iz HDZ-a!

Jedan od nekad najmoćnijih HDZ-ovaca više nije član stranke. Darko Milinović, član predsjedništva HDZ-a, ličko-senjski župan i bivši ministar zdravstva, izbačen je iz stranke jer je Visoki časni sud odlučio da je nanio štetu stranci, potvrdio je nakon sjednice Davor Miličević, predsjednik Visokog časnog suda.


Visoki časni sud je o Milinovićevu izbacivanju odlučio jednoglasno. Navode da se radilo o teškim povredama stranačkim obveza koje su se ponavljale.

Govoreći o tim povredama statuta i dovođenju četiri autobusa, Miličević je rekao kako to nije demokratski potez, a HDZ je demokratska stranka.

Milinović je navukao bijes predsjednika stranke Andreja Plenkovića i ostalog vodstva kada je organizirao četiri autobusa i došao u Zagreb u središnjicu kako bi se borio za stranačke izbore u Gospiću. To je okarakterizirano kao udar na stranku iako je Milinović samo tvrdio da je došao razgovarati o datumu izbora.

Ako se Milinović vrati u Sabor, može biti nezavisni zastupnik, a vladajuća većina Plenkovića se topi na 76 ruku. Ali Milinović bi time izgubio poziciju župana koja mu je jedina ostala kao alat političke moći i utjecaja…

Pročitajte više na 24sata

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close