Politika

Darko Milinović: Ako ćemo opteretiti Liku kao što je radio HDZ sa SDSS-om, onda se možemo svi iseliti

Ličko-senjski župan Darko Milinović predao je u srijedu navečer u Županijskom izbornom povjerenstvu kandidacijsku listu za prijevremene izbore za Skupštinu Ličko-senjske županije koji će se održati 10. ožujka. U razgovoru za LikaClub Milinović je istaknuo kako je njegova lista pod nazivom Nezavisna lista dr. Darko Milinović “najjača lista u povijesti Ličko-senjske županije” te kako je uvjeren u pobjedu nad svojim najvećim političkim suparnikom HDZ-om.


Optimizam i uvjerenost u dobar rezultat Milinović temelji na kandidatima među kojima su većina žene, a “velika većina članovi HDZ-a”, koji su, od sada “bivši članovi” te stranke. Od 31 kandidata, na listi je 17 žena, istaknuo je Milinović.

Objašnjavajući zašto smatra da je ovo “najjača lista u povijesti Županije” Milinović je istaknuo kako je pri njezinom sastavljanju osjetio snagu nezavisnosti jer je imao puno širu mogućnost sastavljanja liste, dok je kao stranački nositelj liste bio ograničen koalicijskim dogovorima. “Sve je rečeno s ovom listom koja je jednako snažna bez obzira jesam li na prvom ili na zadnjem mjestu”, naglasio je dodajući kako mu je pri sastavljanju liste bio nebitan zakon kojim se regulira da na kandidacijskim listama mora biti 40 posto žena jer je oduvijek govorio “da je ženama mjesto u politici i da same sukreiraju politiku”.

Od kandidata sa svoje liste Milinović je istaknuo Miss Hrvatske Teu Mlinarić koja je primjer mlade osobe koja se samostalno bori”. “Zna se da se na izbor za miss ne ide bez ‘backupa’, a ona ga nije imala, nego je svojom sposobnošću i potporom obitelji postala Miss Hrvatske”, rekao je Milinović.

Milinović je također istaknuo i direktora lučke uprave u Senju Predraga Dešića, direktoricu Doma zdravlja u Gospiću Dubravku Jakšetić i uglednog liječnika Ivana Miletića iz Otočca, a kao “jedno od najvećih političkih iznenađenja” na listi predstavio je predsjednicu kluba HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Senja Lauru Turkalj. “Gradonačelnik Sanjin Rukavina nema više većinu u Gradskom vijeću Senja, ali nama ne pada pamet da rušimo gradski proračun. Nećemo se ponašati kao HDZ koji je sa SDSS-om srušio županijski proračun”, naglasio je Milinović.

Od ostalih imena sa svoje liste izdvojio je Ivicu Kovačevića Icu, vlasnika poznatog lokala u Gospiću u kojem se, kaže Milinović, “okupljaju i mladi iz Nezavisne liste mladih iz Gospića” te poznatog HGSS-ovca Alena Zorića. Na listi je i dr. Mariella Pehovac iz Novalje za koju Milinović kaže kako su ju “molili, preklinjali i kumili” da ne ide s njim na izbore. Tu je i Josip Dragičević, “mladi dečko i predsjednik Udruge djece poginulih branitelja” te još “jedno veliko iznenađenje na listi” Zdravko Orešković iz Otočca, inače zapovjednik vojarne u Otočcu i Gospiću kojega su predložili branitelji iz Gospića usprkos poznatom animozitetu između Otočca i Gospića, tako da ja na neki način predstavljam simbiozu ta dva grada”, pohvalio se Milinović.

U kampanju Milinović kreće sa sloganom “Ja sam na te ponosan” jer je toliko ponosan na svoje kandidate da je pomišljao da na izbore ide sa sloganom “Wow!” ili “Oho!”. “Koga kod spomenete na mojoj listi toliko je dobar kandidat svako ime izaziva da se kaže ‘Oho'”, rekao je.

Pozvao je sve političke subjekte da nakon izbora sjednu i donesu proračun. “Županija više nema duga koji je iznosio 4,2 milijuna kuna. Imamo suficit od 2,3 milijuna kuna i sada dio tog suficita moramo dati za prijevremene izbore. Ne donese li se proračun brzo, u pitanju je 250 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Proračun treba donijeti što prije da šteta ovog suludog čina HDZ-a i SDSS-a što manja”, rekao je.

Milinović za pad proračuna krivi predsjednika HSS-a Ličko-senjske županije i načelnika općine Brinje Zlatka Fumića čiji je glas, kaže, bio presudan na glasovanju o proračunu. Dodao je kako mu je “Fumić rekao kako je htio prihvatiti proračun, ali su ga iz HDZ-a pritiskali da će mu blokirati projekte”, rekao je Milinović dodajući kako je zbog pada proračuna Fumić “ostao bez bespovratnih sredstava za njegov Dom zdravlja u Brinju”.

Komentirajući svoju novu poziciju nezavisnog kandidata Milinović je rekao kako je nakon izbacivanja iz HDZ-a “silom prilika postao nezavisni kandidat”. “Kako vjerujem u Boga, tako je trebalo biti jer su nezavisni u trendu, ali poglavito na lokalnim razinama”, dodao je.

Na pitanje kako komentira poziv na suradnju sa svim političkim opcijama koji je uputio  gradonačelnik  Novalje i nositelja liste Nezavisne liste Bura promjena Ante Dabo na temelju projekata i programa,  Milinović je rekao kako je “Dabo otvoren za suradnju sa svim političkim opcijama jer je svjestan da ako ćemo opteretiti Liku kao što je radio HDZ sa SDSS-om, onda se možemo svi iseliti. Mogu nas staviti u žicu kao turističku atrakciju i pokazivati turistima ‘Evo ovo su Ličani’“, rekao je za LikaClub Darko Milinović.

Dodao je kako ga je iznenadio gradonačelnik Gospića i predsjednik HSP-a Karlo Starčević koji je prije glasovanja o proračunu “decidirano rekao da je za proračun, a onda su ga rušili”.

Na pitanje koga smatra najvećim konkurentom na ovim izborima, Milinović je rekao kako “tu nema nikakve tajne” te da će “pobijediti najjaču političku opciju u Županiji – HDZ” zahvaljujući snazi kandidata na njegovoj listi što se najbolje vidi ako se usporedi deset zadnjih kandidata s njegove liste s deset zadnjih na drugim listama. Ističe da je “HDZ pokazao nervozu jer prijeti onima koji su dali podršku mojoj listi”, te da o stanju u kojem se ta stranka nalazi govori to što “se oni do jučer nisu sastali jer imaju problema sa sastavljanjem liste”.

Prema njegovim riječima u HDZ-u sada imaju problem jer su koalicijskim partnerima obećali da će među prvih deset ili jedanaest kandidata pet ili šest pripasti njima. “Obećali su tri mjesta HSS-u, jedno HSP-AS-u i jedno HSU-u”, rekao je Milinović dodajući kako je “uvjeren da to neće biti tako”. “Na mojoj listi na prošlim izborima Fumić je bio na drugom mjestu. Uvjeren sam da će ga prevariti i da će na kraju biti treći ili četvrti”, rekao je Milinović i zaključio: “Vidjet ćete da će moja lista biti iznenađenje i da će HDZ imati najgori rezultat u povijesti”.

Podsjetimo, na prošlim redovnim lokalnim izborima održanim 2017. godine lički HDZ, na čelu sa svojim bivšim članom Darkom Milinovićem, s koalicijskim partnerima osvojio je 55,3 posto mjesta u skupštini Ličko-senjske županije, odnosno 18 vijećnika plus jedno dodatno mjesto, Nezavisna lista Bura promjena predvođena Karlom Starčevićem osvojila je sedam mjesta, a SDP tri vijećnička mandata.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close