VijestiSport

Darijo Srna postao rekorder hrvatske reprezentacije

Nastupom protiv Španjolske u 3. kolu skupine D na Europskom prvenstvu u Francuskoj Darijo Srna (34) se upisao u povijest hrvatske nogometne reprezentacije.


Kapetanu Srni ovo je, naime, bila 17. utakmica za Vatrene na najvećim natjecanjima, odnosno svjetskim i europskim prvenstvima što je novi hrvatski rekord kojim je nadmašio Darija Šimića. Srna je za reprezentaciju debitirao u studenom 2002. godine u prijateljskoj utakmici protiv Rumunjske, a prvi je pogodak postigao u ožujku iduće godine u kvalifikacijskoj utakmici protiv Belgije.

Oproštaj na kraju Eura

Večeras je upisao 133. nastup u dresu reprezentacije, a na kontu ima 22 pogotka. Prvi nastup na velikom natjecanju ubilježio je na Europskom prvenstvu u Portugalu 2004. godine. Otada je nastupio na svim velikim turnirima na koje se Hrvatska kvalificirala, točnije nije igrao samo na SP-u 2010. u Južnoj Africi.

Srna je najavio da će se na ovom Euru oprostiti od reprezentacije, a mi mu želimo da se to dogodi što kasnije. Po mogućnosti – 10. srpnja.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: net.hr | Foto: croatiaweek

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close