Politika

Danijela Bogić: Stranka Bandić Milan 365 očekuje jedan do dva mandata u skupštini Ličko-senjske županije

Nakon osnivanja gospićkog ogranka u listopadu prošle godine Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti ovih je dana otvorila i stranačke prostorije u ulici Popa Frana Biničkog u središtu Gospića te time najavila svoje sudjelovanje na prijevremenim izborima za skupštinu Ličko-senjske županije.


U tom povodu razgovarali smo s novoizabranom predsjednicom gospićkog ogranka stranke „B.M. 365“ Danijelom Bogić koja s optimizmom očekuje predstojeće izbore. “Namjeravamo ići samostalno i očekujemo da ćemo postići dobar rezultat”, rekla nam je Bogić potvrdivši ranije izrečena očekivanja o jednom do dva mjesta u županijskoj skupštini.

“Ne mislimo pretenciozno ići s najavama, s obzirom na to da smo tek počeli s radom. Ovi izbori bit će svojevrsni test, s obzirom na to da smo nova stranka na ovim prostorima. U tijeku je osnivanje ogranaka i širenje stranke na ostale gradove i općine u županiji”, dodala je.

Rekla je kako je u tijeku sastavljanje liste i privlačenje novih članova. “Interesa ima, i to pogotovo mladih koji su u stranci B.M. 365 prepoznali šansu za prevladavanje ideoloških podjela koje opterećuju Županiju. Prema njezinim riječima interesa ima, i to pogotovo mladih koji su u stranci B.M. 365 prepoznali šansu za prevladavanje ideoloških podjela koje opterećuju Županiju.

“To je dio problema ne samo u Lici nego i cijeloj Hrvatskoj. Ideja vodilja stranke je da se da se u tim dijelovima Hrvatske pokuša prenijeti standard i razmišljanje kojim se Stranka upravlja Gradom Zagrebom, a to je politika rada i solidarnosti na dobrobit cijelog područja na kojem živimo. Od ideologija i svađa nema ništa. Slobodna sam reći da na političkoj sceni naše županije vlada do sad neviđena politička kriza kojoj moramo svi skupa stati na kraj”.

Na pitanje u kakvim su odnosima sa županom Darkom Milinovićem, Bogić je odgovorila kako je stranka B.M. 365 otvorena za suradnju sa svima na dobrobit Like. Nemamo animoziteta prema nikome, ne želimo ni osobno niti kako stranka ulaziti u međusobna previranja u drugim strankama. Smatramo da je jedino rješenje, na dobrobit svih, rad za opće dobro i solidarnost koji trebaju prevladati nad osobnim interesima”, rekla je Bogić.

Odgovarajući na pitanje koliko gospićki ogranak ima članova, Bogić kaže kako sada ne bi govorila o brojevima s obzirom da su tek osnovani. “Ovim putem pozivam da nam se jave i pridruže svi zainteresirani za suradnju s našom strankom, da dođu sa svojim prijedlozima koji bi doveli do poboljšanja uvjeta života na ovim prostorima. Očekujemo dobar rezultat na izborima”, naglasila je. Na pitanje kako komentira proračun za 2019. godinu koji nije usvojen i zbog čega Ličko-senjska županija ide na prijevremene izbore, Bogić kaže:

– Ne bih govorila o tome je li proračun bio dobar ili nije, jer ga nisam ni vidjela. Naš stav je da je trebalo općenito ići na dogovor ili suradnju. Trebalo je naći neku zlatnu sredinu kao što je bilo i u Zagrebu gdje je izglasavanje proračuna također bilo dovedeno u pitanje pa se došlo do rješenja, rekla je Bogić za LikaClub.

Podsjetimo, u Zagrebu je proračun usvojen nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uspio skupiti tri ruke koje su mu nedostajale da proračun dobije većinu u Gradskoj skupštini. Za proračun je glasovalo 26 vijećnika, dok je njih 24 bilo protiv. Tri zastupnika koji su se predomislili i podržali Bandićev proračun su Miroslav Polovanec iz HSLS-a, Jozo Miličević s Nezavisne liste Sandre Švaljek i Ilija Ćorić iz HSS-a.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti -

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close