GastroVijestiZdravljeTurizam

DANI OKUSA HRVATSKE TRADICIJE Lički specijaliteti po promotivnim cijenama u ugostiteljskim objektima diljem županije!

Prvi nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije održat će se od 15. do 25. studenog 2019. u više od 100 restorana diljem Lijepe Naše.


Zajednička je to manifestacija nosioca standarda i sustava Turističkih zajednica Županija koja se, uz sudjelovanje ugostiteljskih objekata s područja čak 11 Županija, po prvi puta organizira na nacionalnoj razini.

Ova manifestacija će ljubiteljima gastronomije omogućiti da zavire u bogatu paletu hrvatskog gastronomskog blaga i za samo 75,00 odnosno 95,00 kn uživaju u slijedu od tri tradicijska jela čija se priprema, u objektima nosiocima standarda “Okusi hrvatske tradicije”, s ljubavlju njeguje i danas. Jela su to čiji mirisi i okusi osvajaju dušu i tijelo, a blagovanje pretvaraju u istinski doživljaj i užitak.

Okusi tradicije hrvatske planine i mora u ugostiteljskim objektima diljem Ličko-senjske županije

U 1. Danima Okusa hrvatske tradicije s područja Ličko-senjske županije sudjeluje 8 ugostiteljskih objekata, nosioca standarda “Okusi Hrvatske tradicije – Okusi planine i mora”: Bistro Ribič iz Otočca, Bistro&Wine Bar Travel iz Gospića, Hotel Ana iz Gospića, Hotel Zvonimir iz Otočca, Odmorište Zir iz Mogorića, Restoran Albatros iz Perušića, Restoran Macola iz Korenice i Restoran Maki iz Gospića.

U jelima ovog kraja isprepliću s jedne strane otočka i mediteranska kuhinja s jelima pripravljanim od vrhunske ribe, plodova mora, paške janjetine i paškog sira, te s druge strane Velebita tradicionalna lička kuhinja sa svojim prepoznatljivim domaćim namirnicama: ličkim krumpirom, pastrvama iz Gacke i bistrih gorskih potoka, ličkim ukiseljenim kupusom, ličkom janjetinom, svježim kravljim i ovčjim sirom, divljači i šumskim plodovima…

Vrijedne su ruke seoskih žena kroz stoljeća iz vrhunskih namirnica odnjegovanih u suživotu s prirodom oblikovale recepture kojima se čuva tradicija i umijeće priprema jela. Jela koja svakim svojim zalogajom odišu okusom soli i mora, ili pak svježinom i bistrinom čiste prirode iz koje dolaze i glavni im sastojci. I upravo ti osebujni okusi i mirisi, ta jednostavnost pripreme i čari blagovanja u okružju netaknute prirode daju poseban užitak i doživljaj. Doživljaj vrijedan gurmanskog poštovanja kojeg s povjerenjem potražite u odabranim objektima nosiocima standarda “Okusi Hrvatske tradicije – Okusi planine i mora”. Uživajte i dobar Vam tek!, navode na web stranici projekta okusi.hr.

Organizatori manifestacije Dani Okusa hrvatske tradicije su Okusi hrvatske tradicije i Turistička zajednica Ličko-senjske županije (na području Ličko-senjske županije). Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo turizma Republike Hrvatske i Hrvatska turistička zajednica.

Više o projektu možete pronaći na web stranici www.okusi.hr , a cjelokupnu ponudu menija po objektima u Ličko-senjskoj županiji za 1. Dane Okusa hrvatske tradicije pogledajte u galeriji fotografija:

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Turistička zajednica Ličko-senjske županije

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close