Grad ZagrebTech

DANI NIKOLE TESLE: Tehnički muzej u Zagrebu se prisjeća života i rada velikog ličkog izumitelja!

U razdoblju od 30. siječnja do 1. veljače Tehnički muzej „Nikola Tesla“ će raznovrsnim i bogatim programom obilježiti život i rad jednog od najvećih izumitelja u povijesti.


Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju počinju u utorak,  30. siječnja gostovanjem Udruge Nikola Tesla – genij za budućnost. Predsjednica Udruge Dragica Mihajlović otvorit će natječaj za dodjelu Godišnje nagrade Nikola Tesla – genij za budućnost za 2018. godinu, nakon čega će se Održati  panel diskusija na temu Nikola Tesla jučer, danas, sutra i izazovi mladim generacijama. Moderatorica je Danijela Pustahija Musulin iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Manifestacija se nastavlja u srijedu, 31. siječnja. U 18 sati u Kino dvorana Muzeja Ivan Kožar će održati predavanje Tesla u oku mladih inovatora u sklopu kojega će uz praktične primjere i pokuse pokušati odgovoriti na pitanja: Što Tesla predstavlja hrvatskim inovatorima, a što stranim? Kako na njega gledaju mladi, je li to dobro ili loše? Može li se nešto napraviti po tom pitanju, može li se to kako iskoristiti? Kako mladi nakon svih ovih godina još uvijek mogu ponešto naučiti od Tesle? Znaju li oni tko je Tesla uopće bio? Koji su bili Teslini najveći ciljevi, postignuća i izumi? Kako sam ja krenuo u rad s Teslinim zavojnicama i bežičnim prijenosom energije? Kakvo je stanje bežičnog prijenosa energije prije, sada i u budućnosti?

Dani Nikole Tesle završavaju u četvrtak, 1. veljače. U kino dvorani Muzeja u 18 sati Vladimir Paar će održati predavanje na temu Novo lice Tesline genijalnosti u sklopu kojega će razmotriti Teslinu pionirsku ulogu u otkriću rendgenskih zraka, kozmičkih zraka, nuklearnih akceleratora, elektronskog mikroskopa, robotike, čipa,  Teslinu komplementarnost i prožimanje znanosti i umjetnosti te predstaviti Teslu kao vizionara post-STEM obrazovanja u 21. stoljeću.

Ulaz na sva događanja je besplatan, a više o događaju pratite na Facebook stranici Dani Nikole Tesle.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close