Grad ZagrebTurizam

DANI HRVATSKOG TURIZMA Zagreb je turistička destinacija godine!

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, sinoć su dodijeljene turističke nagrade za deset najboljih u hrvatskom turizmu.


Nagrade su uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Kulturnom turističkom atrakcijom godine proglašen je Maškovića Han, dok je Rapska fjera turistički događaj godine. Marina Frapa u Rogoznici je marina godine, Retorn sv. Nikola u Poreču je restoran godine, a Zaton Holiday Resort kamp godine. Muzej vučedolske kuture dobio je nagradu za inovaciju u turizmu godine.

Calvados Club Luxury Travel je proglašena turističkom agencijom godine, a Esplanade Zagreb Hotel hotelom godine. Turistička destinacija godine je grad Zagreb, a nagradu „Anton Štifanić“  za životno djelo dobio je Jerko Sladoljev

Ove godine naša je zemlja ovjenčana brojnim nagradama, bolje nego ikad rangirana na svjetskoj turističkoj karti te povezana zračnim linijama sa cijelim svijetom. Svrstani smo među tri najpoželjnija odredišta u Europi, Hrvatska je ovjenčana titulom najpoželjnije nove europske destinacije za kineske turiste te je proglašena najboljom turističkom destinacijom u kanadskom Quebecu. Iza nas je gotovo deset mjeseci turističke godine koja je bila izazovna i uzbudljiva, a vjerujem da će se pozitivni rezultati nastaviti i u posljednjim mjesecima ove rekordne godine. Ovaj uspjeh rezultat je rada svih turističkih djelatnika, svih domaćina i onih koji čine turizam boljim. Stoga bi ovim putem želio čestitati svima vama, a posebno nagrađenima, što hrvatski turizam svake godine činite sve kvalitetnijim, inovativnijim i zanimljivijim. Vjerujem da je ispred svih nas svijetla i ispunjavajuća budućnost hrvatskog turizma. Vjerujem da ćemo kroz zajedničko djelovanje i suočavanje sa svim izazovima u budućnosti i dalje obarati rekorde te učiniti hrvatski turizam još konkurentnijim, još otvorenijim i ispunjavajućim za svakog posjetitelja, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

Ovom dodjelom nagrada su zaključeni Dani hrvatskog turizma u gradu Hvaru na otoku Hvaru, a na manifestaciji je sudjelovalo preko tisuću i osamsto sudionika iz hrvatskog turističkog sustava te iz poslovnog i društvenog života.

Popis nagrađenih pogledajte OVDJE


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close