Turizam

DANI HRVATSKOG TURIZMA Zadar najuspješnija destinacija nautičkog turizma, NP Paklenica prirodna atrakcija godine!

Jučer je u Vinkovcima dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu.


Nacionalni park Paklenica osvojio je nagradu za prirodnu atrakciju godine, dok je Zadar je izabran za najuspješniju destinaciju nautičkog turizma. D Marin marina Dalmacija Sukošan/Bibinje izabrana je za najbolju u kategoriji velikih marina, Olive Island marina Sutomišćica pobjednica je u kategoriji malih marina, a Boutique hostel Forum zadarskog Turisthotela, najbolji je hostel u Hrvatskoj. Danijela Vulin, direktorica Turističke zajednice općine Pakoštane, najbolja je djelatnica u sustavu hrvatskih turističkih zajednica, Zadranka Sandra Rončević izabrana je za najbolju policajku, dok je Saša Bačić iznajmljivač godine. Cijeli popis nagrađenih pronađite na linku.

Drugi dio nagrada dodijelit će se danas, 4. listopada u Osijeku za 10 najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Turistička destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Plaža godine, Turistički događaj godine, DMK Putnička agencija godine, Restoran godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te Posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske.

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora koji ovu manifestaciju zajedno organiziraju već dvanaestu godinu za redom. Generalni sponzor Dana hrvatskog turizma je Hrvatska elektroprivreda.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: HTZ | Foto: NP Paklenica/Natalija Andačić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close