Vijesti

Danas većinom oblačno i kišovito, na Jadranu uz nevere i grmljavinu

Stigla nam je nova kišna epizoda u cijelu zemlju te će tako obilježiti današnji Dan sjećanja. Naime, nad Jadran ulazi ciklona i njeni frontalni poremećaji, te će se sve skupa premještati preko naših krajeva dalje na istok. Pritom će se u zavjetrini ove ciklone formirati nova, koja će obilježiti dane vikenda.

PETAK

Ujutro i prijepodne tako većinom oblačno i kišovito. Obilna oborina uz nevere i grmljavinu na Jadranu i predjelima u njega, posebice na sjevernom dijelu. Uz to i izražena južina, na moru umjereno i jako jugo i oštro. Jutro, zbog dosta oblaka i južine, manje svježe.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ostaje tmurno, kišovito, a kad zapuše prolazno umjeren sjeverozapadnjak činit će se i svježije. Glavnina kiše past će sredinom dana, a zatim će se postupno prorijediti, ali tek navečer i prestajati. Temperatura oko 10-11 °C.

I na istoku oblačno te podjednako svježe s kišom koja će postupno uz okretanje vjetra na umjeren sjeverozapadni biti sve rjeđa. Prestajati će također navečer uz smanjivanje naoblake.

U Dalmaciji u početku još izraženiji pljuskovi i grmljavina, osobito u južnijim krajevima. No, kako će jugo okretati na umjeren jugozapadnjak, zatim sjeverozapadnjak bit će i sunčanih razdoblja. Temperatura između 14 i 18 °C.

Na sjevernom Jadranu postupno smanjenje naoblake i prestanak oborina, ali će još u početku, osobito u gorju biti česte. Pritom će biti i vjetrovito kako će nakon juga naglo zapuhati lebićada, nakratko i pulentada, osobito prema otvorenome moru. Temperatura uz more oko 15 °C, a u gorju oko 10 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Nastavlja se pretežno oblačno i kišovito razdoblje, osobito za vikend. No, u subotu će u najsjevernijim područjima veći dio dana još biti suho. Na prijelazu sa subote na nedjelju uz sjeverac stiže osjetno hladniji zrak pa će u gorskim područjima biti susnježice pa i malo mokrog snijega. Predah od oborina donosi početak idućeg tjedna, ali tek nakratko pred nova pogoršanja od utorka.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu vjetrovito i kišovito, osobito u početku s jugom u Dalmaciji, dok će jaka bura koja će se širiti sa sjevera polako rastjeravati oblake pa će na sjevernom dijelu već u subotu biti sunčanih razdoblja. Temperatura u skladu s dobom godine, a nakon vikenda, novi kišni val stiže u utorak s jakim i olujnim jugom.


 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close