Grad ZagrebScena

Od danas uživamo u glazbi na travi – započinje Zagreb Classic!

Koncertom Zbora i Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizijedanas, u srijedu 21.6. s početkom u 20:45, počinje veliki open air festival na Trgu kralja Tomislava – Zagreb Classic!


Zbor i Orkestar HRT-a nastupaju u sklopu programa Glazba i grad te pod vodstvom cijenjenoga brazilskog dirigenta Eduarda Straussera izvode atraktivni program poznatih brojeva na temu glazbene fantastike. U sklopu programa predstavljaju našu proslavljenu sopranisticu Evelin Novak, čestu gošću svjetskih pozornica sa stalnim angažmanom u Berlinskoj državnoj operi te devetnaestogodišnjeg violinista Luku Ljubasa, ovogodišnjeg pobjednika Međunarodnog violinističkog natjecanja Vaclav Huml, prvoga hrvatskog violinista koji je osvojio prvu nagradu u 40 godina toga natjecanja.

A već sutra, u četvrtak 22.6. očekuju nas čak dva koncerta. Od samice do jazza Tamburaškog orkestra HRT-a u 18:00 te nastup Jazz orkestra HRT-a u 21:00 sati. Tamburaši izvode potpuri hrvatskih plesova i pjesama, a na pozornici Trga kralja Tomislava pod vodstvom Siniše Leopolda, a pridružuju im se i Ivana Kindl, Damir Kedžo te Bow vs. Plectrum. S Jazzerima u 21:00 na pozornicu izlazi karizmatični trombonist Joseph Joe Bowie, osnivač i vođa legendarnog funk-rock banda Defunkt, a priključit će im se i pjevačica Carla Belovari te saksofonist Igor Geržina.

No to je tek početak brojnih glazbenih poslastica koje nas sve do 6.7. očekuju na festivalu Zagreb Classic.Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu na Dan državnosti scenski izvodi Eru s onoga svijeta Jakova Gotovca, a Zagrebačka filharmonija priprema čak dva sjajna koncerta – glazbeni spektakl s Goranom Bregovićem u izvedbi njegova najnovijeg projekta Tri pisma iz Sarajeva, kao i pravi glazbeni vatromet u društvu virtuoznog “kralja violine” Robyja Lakatosa.

Na pozornici Trga kralja Tomislava gostuje jedan od najboljih američkih orkestara mladih iz San Josea, Simfonijski puhački orkestar OSRH-a izvodi kantatu Carmina burana, a u jedinstvenom ambijentu Tomislavova trga Operom pod zvijezdama obilježit ćemo i 25 godina emisije Opere box. Cjelokupni festival zatvorit će Gradsko kazalište Komedija programom Od operete do mjuzikla – 100% Komedija. Ulaz na sve programe je slobodan.

Puno je razloga zbog kojih od 21.6. sve do 6.7. vrijedi biti na Trgu kralja Tomislava. Stoga, ponesite dekice i povedite prijatelje -ne propustite Zagreb Classic!

Uživajmo zajedno u glazbi na travi!


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Zagreb Classic facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close