Turizam

Danas svi tvrde: “Sveta Kata, snijeg na vrata!”

25. studenog obilježava se blagdan Svete Katarine. Prema predaji riječ je o danu kad završava jesen, a počinje zima i božićno vrijeme.

Ovo je zasigurno najpopularnija “meteorološka izreka”, jer na današnji dan svi tvrde “Sveta Kata, snijeg na vrata!”. Iako je snijeg prošlog tjedna već pao, i na taj način preudhitrio ovaj blagdan i izreku, najave Zorana Vakule su da sutra opet pada snijeg.

Sveta Kata je prisjetimo se, bila mučenica iz Egipta. O njenom se životu vrlo malo zna, a postoji i nekoliko raznih verzija. Katarina je kroz život prešla u kršćanstvo, a nakon što je branila Isusa Krista, odrubili su joj glavu. Pokopana je na na Sinaju u samostanu, u crkvu.

Prigodnu fotografiju pronašli smo ipak u Lici, na naslovnoj fotografiji je snježna lička Plješevica koju su objavili OIV.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Odašiljači i veze (Linkedin)

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close