Turizam

Danas svi tvrde: “Sveta Kata, snijeg na vrata!”

25. studenog obilježava se blagdan Svete Katarine. Prema predaji riječ je o danu kad završava jesen, a počinje zima i božićno vrijeme.

Ovo je zasigurno najpopularnija “meteorološka izreka”, jer na današnji dan svi tvrde “Sveta Kata, snijeg na vrata!”. Iako je snijeg prošlog tjedna već pao, i na taj način preudhitrio ovaj blagdan i izreku, najave Zorana Vakule su da sutra opet pada snijeg.

Sveta Kata je prisjetimo se, bila mučenica iz Egipta. O njenom se životu vrlo malo zna, a postoji i nekoliko raznih verzija. Katarina je kroz život prešla u kršćanstvo, a nakon što je branila Isusa Krista, odrubili su joj glavu. Pokopana je na na Sinaju u samostanu, u crkvu.

Prigodnu fotografiju pronašli smo ipak u Lici, na naslovnoj fotografiji je snježna lička Plješevica koju su objavili OIV.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Odašiljači i veze (Linkedin)

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close