Izdvojeno

Danas sunčano i vruće, no mjestimice je moguć i poneki pljusak

Većinom sunčano i vrlo toplo ili vruće, ali još je mjestimice moguć i poneki izolirani pljusak.


Nedjeljno prijepodne uz obalu pravo ljetno – sunčano, puhat će većinom slaba, tek ponegdje i umjerena bura. U kopnenim predjelima pretežno sunčano, ali i nešto svježije.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima uglavnom vedro, oblaci neće previše zaklanjati nebo pa će UV indeks biti visok, a temperatura oko 28 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, oko Slavonskog gorja je moguć jači razvoj oblaka i poneki pljusak. Uz slab vjetar vruće s oko 30 °C.

U Dalmaciji sunčano i vedro ili uz nešto visokih, prozirnih oblaka, a onih grmljavinskih može biti u unutrašnjosti. Temperatura još malo viša pa će opet biti vrlo toplo ili vruće, a malo svježine će donositi slab do umjeren vjetar s mora. Na sjevernom Jadranu sunčano, a u gorju i unutrašnjosti Istre će uz jači razvoj oblaka biti pljuskova i grmljavine. Vjetar slab, a temperatura većinom između 24 i 29 stupnjeva.

U NOVOM TJEDNU NA KOPNU

U unutrašnjosti izmjena stabilnog i nestabilnog vremena. U ponedjeljak većinom sunčano i vruće s temperaturom oko 30 stupnjeva. Pred promjenu vremena će biti i sparno, a poneki izolirani pljusak moguć je u gorju i unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Utorak i srijedu česti pljuskovi, lokalno i izraženi, moguća je i tuča, a temperatura će se malo sniziti, ali već u drugom dijelu tjedna opet vruće.

U NOVOM TJEDNU NA MORU

U Dalmaciji će veći dio idućeg tjedna ostati ljetno – sunčano, vedro i vrlo toplo ili vruće, a kiša u obliku pljuskova će biti rezervirana za Zagoru, utorak i sjeverni Jadran. Temperatura bez veće promjene pa će se i more polako, ali sigurno grijati.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close