LifestyleIzdvojeno

Danas se očekuje vjetrovito vrijeme u Slavoniji i na Jadranu

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Iako se i dalje nalazimo u u polju povišenog tlaka, u južnom Sredozemlju formirao se vrtlog vlažnog zraka u višim slojevima atmosfere.


Ta će visinska ciklona povremeno oblake slati i do naših, glavninom južnijih krajeva, no bez izraženih oborina.

ČETVRTAK

Danas već prijepodne više oblaka, ali u većini će krajeva to biti oni visoki, često i prozirni. No, sunce će povremeno zaklanjati svakako u Dalmaciji. Puhat će u Slavoniji do umjeren jugoistočnjak, pod Velebitom još samo ujutro bura, a duž ostatka obale mirno, tek na otvorenome moru ponegdje slabo jugo.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima povremeno tek uz nešto visokih oblaka koji ne kvare odviše dojam sunčana vremena. Pritom će vjetar biti uglavnom slab, često i izostajati, a ostaje i razmjerno toplo.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu čak i malo sunčanije, ali i tu ne potpuno vedro. Još uvijek će biti slabog do umjerenog jugoistočnog i istočnog vjetra, ali temperatura bez veće promjene, ostaje oko 25-26 °C.

U Dalmaciji promjenjiva naoblaka, češće prema jugu i u zaobalju, gdje mjestimice može pasti i kakav kraći lokalni pljusak, posebice u Konavlima. Vjetar većinom slab jugozapadni, a temperatura samo za nijansu niža od jučerašnje, no ostaje vrlo toplo.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, uglavnom uz tek prolazno visoke oblake. Bura će potpuno oslabjeti, ponegdje okrenuti na slab jugozapadnjak. Temperatura u Gorskom kotaru i Lici između 21 i 24 °C, a u Istri i na Kvarneru oko 27-28 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti ostaje razmjerno stabilno, uglavnom sunčano i suho. Tek će malo porasti vjerojatnost za kakav popodnevni pljusak od nedjelje, ali samo u najzapadnijim krajevima, na krajnjem sjeverozapadu i uz samu granicu sa Slovenijom. Jutra postupno malo manje svježa, danju za nijansu toplije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu pretežno sunčano, ali povremeno uz razvoj oblaka uglavnom u Dalmaciji može lokalno pasti koji kraći pljusak. Jugozapadnjak će za vikend oslabjeti, a potkraj nedjelje i u ponedjeljak okrenuti prolazno na buru i sjeverozapadnjak. I dalje vrlo toplo, za vikend ponegdje opet i vruće.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close