VijestiLifestyle

Danas pretežno oblačno, najviša dnevna temperatura između 5 i 10° C

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Preko nas će se po visini premjestiti nešto nestabilniji zrak u tako samo malo izbalansirati stvari


Prvi dio tjedna proveli smo u velikoj razlici između tmurnije i hladnije unutrašnjosti te sunčanijeg i ugodnijeg Jadrana. Danas pak slijedi jedna promjena, no sasvim slaba. Preko nas će se po visini premjestiti nešto nestabilniji zrak u tako samo malo izbalansirati stvari.

ČETVRTAK

Na kopnu ujutro opet mjestimična gusta magla, osobito po kotlinama i uz rijeke. No, ovaj put barem postoji mogućnost za njeno nešto ranije izdizanje pa i kraća sunčana razdoblja do sredine dana. Na Jadranu zato postupno oblačnije, najprije na sjeveru, gdje sporadično može pasti i malo kiše.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima čini se da će se nakon nekoliko dana napokon uhvatiti malo sunca, i to ne samo u gorju, već i u nizinama. Gdje se oblaci bar malo raskinu, zagrijati će do oko 10 °C.
I na istoku se očekuje izdizanje niske naoblake. Još će se ona ponegdje dulje zadržati, prije svega u Posavini i Podunavlju, gdje do večeri može prolazno pasti i malo kiše. Uz malo sunca i ovdje temperatura oko 10 °C, a drugdje između 5 i 8 °C.

U Dalmaciji postupno sve oblačnije na sjevernom dijelu, te osobito u zaobalju. Tako se uglavnom sjevernije od Makarske očekuje malo kiše ili kraći pljusak, najizglednije u Zadarskom zaleđu. Vjetar slab, a temperatura bez veće promjene. Ostaje ugodno.

Promjenjivo i na sjevernom Jadranu, no tek koja zaostala kap kiše se u drugom dijelu dana očekuje južnije od Senja, te južnim predjelima Like. Zapuhat će nakratko slabo jugo i jugozapadnjak, a temperatura će malo porasti, osjetnije u gorskim predjelima.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Od petka opet stabilnije uz češću i sve dugotrajniju maglu, osobito u subotu moguće i cjelodnevnu. Ostaje i uobičajeno svježe za doba godine, No, bit će uobičajeno svježe za doba godine, a prohladno gdje se niski oblaci opet ne izdignu. U nedjelju će jugozapadnjak donijeti danju malo sunca i nekoliko stupnjeva više, ali će i najaviti jednu kraću kišnu epizodu početkom idućeg tjedna.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu izostankom vjetra također raste mogućnost za mjestimičnu maglu i sumaglicu, prije svega na sjevernom dijelu i na otvorenome moru. U petak može koja kap kiše pasti na jugu, a posvuda će kišovitije biti u ponedjeljak, osobito na širem riječkom području. No, te će oblake brzo, čini se, rastjerati bura.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close