TechTurizam

Danas počinje natjecanje u izradi robota u Splitu

U Splitu će 3. svibnja biti održano prvo kolo Robotske lige Croatian Makers. Više od sedamdeset učenika i njihovih mentora od 17 sati će sastavljati i programirati robote za izvršavanje raznih zadataka u prostorijama Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Boškovićevoj 33


Pored kreativnih i edukativnih radionica, svi sudionici će dobiti potrebne robote na posudbu, odnosno u trajno vlasništvo. Platforma na kojoj se liga odvija je edukacijski robot mBot (Bluetooth verzija) koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje.

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu.

Domaćini prvog kola Croatian Makers Robotske lige su Udruga za tehničku kulturu Inovatic i Prirodoslovno matematički fakultet Split.

Više na croatianmakers.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: tportal.hr | Foto: bulldozer-vfx

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close