ZdravljeTech

Od danas po uputnice, recepte i doznake putem – mobilne aplikacije

Danas će Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) aktivirati mobilnu aplikaciju preko koje će se pacijenti javljati svojem doktoru.


Preko svojeg pametnog telefona će moći tražiti recept za lijek, doznaku za bolovanje te se naručiti na vađenje krvi i pregled. Iz HZZO-a tvrde da će ova usluga koristiti liječnicima jer će im olakšati rad, ali i pacijentima jer neće morati dolaziti osobno u ordinaciju ili zvati telefonom.

Ovo je nastavak projekta eHZZO portala kojim se dnevno koristi od 60 do 80 ljudi što je premalo s obzirom na to koliko je osiguranika. Komunikacija preko aplikacije funkcionirat će tako da će liječnik na pacijentov zahtjev odgovarati s da ili ne. Na početku će ovu uslugu moći koristiti 1,5 milijuna građana, a do Nove godine će pristup imati svi osiguranici.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close