Tech

Danas ne propustite Supermjesec na nebu

Nakon što su se brojni ljudi diljem svijeta prije mjesec dana smrzavali kako bi ulovili pogled na pomrčinu ‘krvavog vučjeg Mjeseca’, u utorak nam se opet na nebu vraća Supermjesec, javlja 24sata


Današnji pun Mjesec je i ‘najveći’ ove godine, odnosno Mjesec nam je jutros najbliži ove godine i približio se na samo 356,761 km. Toliko blizu neće nam biti sve do 2026. godine.

Inače, astronomi nemaju nikakvu definiciju za Supermjesec, jer u njemu nema ništa posebno neobično. Za ovaj pojam zaslužan je astrolog Richard Nolle koji ga je uveo prije 40 godina te je kroz godine postao iznimno popularan. Nakon ovog Supermjeseca, još nas jedan čeka u ožujku, ali tada će već Mjesec biti nekoliko tisuća kilometara dalje od Zemlje, navodi NASA.

Mjesec će u utorak biti pun u 16.33 sati, a izlazak Mjeseca u Zagrebu bit će u 17.17 sati. U razmaku od nekoliko minuta prije ili kasnije moći će se vidjeti i u ostalim gradovima.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close