LifestyleZdravlje

Danas je “najdepresivniji dan u godini”

Za većinu ljudi danas je najdepresivniji dan u godini, tvrde statistike. Za to je zaslužna kombinacija čimbenika, kao što su zaostali dugovi od blagdana, tmurne vremenske prilike i neispunjavanje novogodišnjih odluka.


Depresivno raspoloženje češće snalazi ljude za vrijeme prvog radnog dana u tjednu, a treći radni ponedjeljak nakon proslave Nove godine dovoljno je vremena da entuzijazam vezan uz nove početke i novogodišnje odluke splasne, a tu je teoriju formirao psiholog Cliff Arnall.

Povratak u kolotečinu koja se nije promijenila, kao i dugo razdoblje koje treba proći prije dolaska ljeta, sunca i boljeg raspoloženja još su jedni od razloga lošeg raspoloženja. Tri tehnike kojima se može podići raspoloženje na ovaj sumoran dan su: pomaganje nekome u nevolji, dobivanje nenadanoga komplimenta i slušanje zvukova mora, otkrilo je britansko istraživanje jedne dobrotvorne organizacije.

Najgore je prepustiti se

Tmurne misli nikome nisu nepoznanica, no najgore što čovjek može napraviti je prepustiti im se. Ovo su stvari koje dokazano podižu raspoloženje, a danas je svakako dan da ih primijenite:

-Ispijanje kave s najboljim prijateljem (ili bar telefonski razgovor uz kavu)
-Vođenje ljubavi
-Masaža
-Čokolada
-Dobar film
-Ukusan obrok
-Vježbanje
-Slušanje glazbe
-Izlazak na sunce

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close