Kućni ljubimciIzdvojeno

Danas je Svjetski dan pasa, najboljih čovjekovih prijatelja

Danas se obilježava Međunarodni dan pasa, najboljih čovjekovih prijatelja.


Prema ideji aktivistice Colleen Paige ovaj dan se neslužbeno obilježava svakog 26. kolovoza, s ciljem poticanja na bolju brigu o psima i podizanju svijesti o tome koliko ove životinje mogu biti vrijedne u čovjekovom životu.

Psi su naši vjerni prijatelji i pratitelji, olakšavaju život slijepima i djeci s invaliditetom, pomažu policiji, vatrogascima i vojsci. Njihova vrijednost u društvu je neizmjerna, a današnji dan služi kao podsjetnik da im izrazimo zahvalnost.

Unatoč tome što nam psi čine život sretnijim i boljim, ljudi se prema svojim kućnim ljubimcima često ne odnose onako kako oni to zaslužuju. Napušteni, zanemareni i zlostavljani psi nisu rijetkost na ulicama hrvatskih gradova, pa tako ni na području Like.

U Ličko-senjskoj županiji o dobrobiti pasa trenutno brine samo jedna udruga – udruga za zaštitu životinja Animalika. Osnovana je prije dvije godine, a okuplja volontere koji se bore za prava svih životinja na gospićkom području, ali i šire. Ukoliko želite udomiti napuštenog psa ili imate mogućnosti pomoći Udruzi u radu, možete im se obratiti putem Faceook stranice na linku.

Dragi nasiSituacija s coronom dala nam je neocekivani uvid u to kako lose i naopako stvari zaista funkcioniraju. Udruga…

Gepostet von Udruga za zaštitu životinja AnimalLika am Dienstag, 19. Mai 2020

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close