Događanja

Danas za Barakude počinje “knockout” faza natjecanja

Barakude su do sada na Svjetskom prvenstvu zabilježili tri pobjede, protiv reprezentacija Amerike, Rusije i Japana. Samim time izborili su  prvomjesto u skupini “D” čime su se direktno plasirali u četvrtfinale, izbjegavši time odigravanje utakmica osmine finala.


Suparnik četvrtine finala odlučivao se između domaćina Mađarske i reprezentacije Italije. Kako je njihov međusobni ogled završio izjednačenim rezultatom, u tom se slučaju nije gledala ukupna gol razlika, već tko je s više gol razlike dobio trećeg u skupini.Tako se Mađarska pokazala uspješnijom savladavši u prvom kolu Australiju rezultatom 13:3. Dakle, Mađarska je kao i Hrvatska izborila direktan ulazak u četvrt finale, a Italija je kao druga iz skupine ‘B’ u osmini finala igrala protiv Kazahstana, trećega iz skupine ‘A’nadjačavšigarezultatom 12-7 (3-1, 2-1, 4-1, 3-4).

Očekuje nas vrlo dobra reprezentacija, odlično pokrivena na svojim pozicijama. Ove godine s njima imamo dvije izgubljene utakmice, i sturnira, i iz prijateljskog susreta, pa nam je to dovoljno upozorenje da maksimalno motivirano i jako uđemo u utakmicu.Ipak,vjerujem da ukoliko bude sve kako treba, Hrvatska je kvalitetnija reprezentacija i mi smo ti koji smo bliže pobjedi. No u svakom slučaju nas očekuje jedna izuzetno teška utakmica”, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Izbjegavši osminu finala reprezentacija je imala nekoliko dana vise za pripremiti se za srijedu, kada u 22 sata uskaču u bazen s Talijanima.

“Atmosfera u momčadi je odlična, nestrpljivo očekujemo četvrt finale i utakmicu s Italijom. U prošlih nekoliko utakmica skupine primijetili smo prve grupice naših navijača, čiji nam dolazak puno znači i koji nam je bio dodatan vjetar u leđa”, rekao je reprezentativac Ante Vukičević.

“Osjeća se lagana nervoza sada pred utakmicu s Italijom, ali to je ona pozitivna nervoza, jedva čekamo da započne utakmica. Osjećamo se spremni i nadamo se pobjedi”, potvrdio je reprezentativac Luka Lončar.


 

Komentari

Komentara


Foto: Hrvatski vaterpolski savez Facebook

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close