GlazbaIzdvojeno

Dan Vinila uz Krešimira Mišaka, Zdenka Franjića i DJ Svena ove subote u Gospiću!

U Gospiću, 28. svibnja 2022. u dvorištu Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević“ održat će se Dan Vinila. Organizator događaja je Sekcija mladih LU Lika u suradnji s Kulturnim centrom Mesnička – Zagreb i POU Gospić.


Program Dana Vinila će započeti od 10:00 sati, a  posjetitelji će osim kupovine ploča moći prisustvovati tribinama koje će predvoditi Krešimir Mišak, Zdenko Franjić i DJ Sven.

Krešimir Mišak, svima poznat po ulozi voditelja popularne TV emisije „Na rubu znanosti“, provest će nas kroz prošlost kada su ploče bile sastavni dio života pojedinca.

U sklopu događaja održat će se i tribina na temu izdavaštva koju će predvoditi Zdenko Franjić, vlasnik prve nezavisne diskografske kuće u Hrvatskoj pod nazivom „Slušaj najglasnije!“. Uz to ćemo ga imati priliku čuti kao Lutajućeg DJ Zdenu.

Također ćemo čuti ponešto o tome kako mladi danas reagiraju na gramofonske ploče, da li ih skupljaju i jesu li im uopće zanimljive. Pitanje odnosa mladih i ploča raspravit ćemo u društvu DJ Svena koji će uz panel raspravu održati „mini“ DJ radionicu.

U pauzama između tribina zabavit će nas DJ Treba mi Bass i Krešimir Mišak sa svojim glazbenim performansom na gitari.

 „Naravno, očekujemo da da će to biti i Dan novih kontakata, Dan druženja i Dan planova, Dan spoznavanja naših zajedničkih sposobnosti i razni drugi Dani, a koji će nam u budućnosti omogućiti krupnije korake naprijed kad je kultura u pitanju i njeno manifestiranje u manjim sredinama…“ – KCM Mesnička

 

 

 

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close