Turizam

DAN MEDVJEĐEG LUKA: Isprobajte raznovrsne specijalitete u Korenici

Medvjeđi luk je samonikla jestiva biljka roda u rodu s lukom i češnjakom. Naziv medvjeđi luk dobio je kao prava proljetna poslastica medvjedima koji se bude iz zimskog sna. Ova skromna biljka ima brojna ljekovita svojstva, a stanovnici Like su je stoljećima koristili u svojoj prehrani.


Slika zaslona 2017-04-25 u 08.39.01Općina Plitvička Jezera i Turistička zajednica općine Plitvička Jezera i ove godine organiziraju tradicionalnu gastro manifestaciju posvećenu ovom gotovo zaboravljenom daru prirode.

Sedmi po redu “Dan medvjeđeg luka” održat će se u subotu, 6. svibnja 2017. godine, u Korenici.

Prvi dio programa održat će se ispred restorana Macola, gdje će od 10 do 12 sati uz bogati kulturno-umjetnički program posjetelji moći isprobati brojne domaće specijalitete s medvjeđim lukom. Organizatori će i ove godine pripremiti bogatu ponudu jela u kojima je glavni sastojak ova zdrava i ukusna biljka.

Osim za uživanje u medvjeđem luku, Dan medvjeđeg luka je idealna prilika za uživanje u prirodi. Točno u podne organiziran je polazak planinara i ostalih sudionika prema Mrsinj Gradu, Prozoru i Plješevici, a u 15:00 sati na rasporedu je ručak u prirodi.

Dođite na Dan medvjeđeg luka, odajte počast ovoj dragocjenoj namirnici i uživajte u prekrasnoj prirodi plitvičkog kraja!


 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close