Kultura

Damir Karakaš objavio novi roman “Proslava”

Damir Karakaš ima novu knjigu, roman »Proslava«, koji objavljuje sjajna izdavačka kuća OceanMore u prvoj nakladi od 2.000 komada, javlja Novi list.


Kako kaže urednička napomena, “svojim najnovijim romanom ‘Proslava’ Damir Karakaš vraća se među sjene i magle, tišinu i zvukove, boje i mirise zavičajnog krajolika i njegovih ljudi te nas vodi na napeto putovanje kroz vrijeme, prirodu i običaje, putovanje na kojemu pak kao da sve stoji. U širokom vremenskom luku romana, kraj jednoga rata nagoviješta iskustva novih stradanja, a surovost svakodnevice u kojoj preživljavanje ne ostavlja mnogo prostora za promjenu pokazuje svu kompleksnost ljudskog postojanja, zgusnutog u pjesničkoj slici onkraj prostora i vremena. Nakon velikog uspjeha romana ‘Sjećanje šume’, Damir Karakaš i ‘Proslavom’ dokazuje da je pred nama već dugo klasik hrvatske književnosti.”

Damir Karakaš rođen je 1967. u selu Plašćica, pored Brinja u Lici. Objavio je knjigu putopisa »Bosanci su dobri ljudi«, zbirke priča »Eskimi«, »Pukovnik Beethoven« i »Kino Lika«, po kojoj je snimljen istoimeni film, te romane »Kombetari«, »Kako sam ušao u Europu«, »Sjajno mjesto za nesreću«, »Blue Moon« i »Sjećanje šume« (nagrade Fric i Kočićevo pero). Piše kazališne komade koji se izvode u Hrvatskoj i inozemstvu. Prevođen je na desetak jezika. Živi u Zagrebu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Privatna zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close