Scena

Dalai Lama pojavit će se na festivalu Glastonbury

Dalai Lama je trenutno na kratkoj turneji po Ujedinjenom Kraljevstvu, a ovu nedjelju će se pojaviti na festivalu Glastonbury. Tibetanski duhovni i svjetovni vođa će tamo proslaviti i svoj 80. rođendan.


O njegovom pojavljivanju na ovom festivalu priča se već neko vrijeme, no nitko nije vjerovao da će se to zaista i dogoditi sve dok nije stigla službena potvrda od osoblja Dalaj lame. Posjetitelji Glastonburya će tako u nedjelju uz headlinere, među kojima su Patti Smith i grupa Hozier, na pozornici moći vidjeti i jednog potpuno neočekivanog gosta.

Vođa tibetanskih budista će tom prilikom širiti poruke suosjećanja, jedinstva i borbe protiv nasilja. Dalaj lama redovito posjećuje Veliku Britaniju, no rijetko kad se nalazi s vodećim političarima zbog pritiska Kine koja prijeti pobunom svim zemljama koje ovom vođi daju političku važnost.

Zato se on fokusirao na direktno prenošenje svojih poruka, a to će činiti i ovog vikenda. Glastonbury je najveći festival na otvorenom na svijetu kojeg u prosjeku posjećuje oko 175 tisuća ljudi.


Tekst: telegram.hr
Foto: wikimedia commons

 

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close