GlazbaVijesti

Đakovčanke uz zadnju sezonu Netflixove serije “Kuća od papira” obradile “Bella Ciao”

Tradicionalna talijanska folk pjesma “Bella Ciao” koju su u 19. stoljeću pjevali radnici na sjeveru Italije kako bi prosvjedovali protiv loših uvjeta rada, u 20. stoljeću je dobila i jednu još veću važnost kada je postala službena antifašistička himna talijanskih partizana tijekom borbe protiv nacističke Njemačke i fašista iz Talijanske Socijalne Republike.

Tijekom kasnijih godina ova pjesma je dobila mnoge verzije, a smatra se i pjesmom otpora, slobode i mira.

Kako je adaptirana i u raznim filmovima i serijama, tako je i bila dio jedne od najpopularnijih Netflixovih serija današnjice “Kuća od papira”. A kako bi obilježile početak zadnje sezone ove serije proteklog petka, članice Ženske vokalne skupine Đakovčanke, inače velike obožavateljice serije, snimile su vokalnu obradu pjesme “Bella Ciao”.

Na tradicionalnu glazbu i tekst aranžman je raspisao Tomislav Radičević, a minimalistički spot gdje su u glavnom fokusu Đakovčanke i njezini glasovi radio je FILMCAVE. Snimatelj je bio Domagoj Lončar, a direktorica fotografije Adriana Lončarević.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close